Noua combină New Holland CR11, o inovație în agricultură!

Noua combină New Holland CR11, o inovație în agricultură!

Actualizările de stil sunt frecvente în lumea auto: aspectul este împrospătat, anumite finisaje sunt schimbate, detaliile sunt lustruite pentru a ține pasul cu vremurile.

 

În agricultură, totul este însă diferit. Vehiculele sunt reproiectate doar atunci când există o inovație tehnică majoră care justifică schimbarea aspectului.

 

Așa se întâmplă cu combina de recoltat New Holland CR11, care, pe lângă faptul că este cea mai mare realizată vreodată, stabilește și noi standarde în ceea ce privește productivitatea și reducerea pierderilor de cereale.

 

Forma este o consecință a unei funcții tehnice

 

Inginerii proiectanți de la uzina Zedelgem din Belgia ​​au interacționat cu centrul de proiectare al companiei-mamă CNH din Torino, condus de David Wilkie, pentru a da formă acestei mașini revoluționare.

 

„Sunt foarte mulțumit de acest proiect – a spus Wilkie – pentru că, dacă pe mașini „designul este rege”, pe vehiculele de lucru forma urmează întotdeauna funcției. Prin urmare, este mai dificil să propui modificări, care sunt întotdeauna dictate de nevoile tehnice. Pe un vehicul atât de avansat și semnificativ, toată lumea a fost de acord încă de la început cu necesitatea de a arăta cât de multă inovație există la CR11.

Au trecut 20 de ani de la ultima schimbare a limbajului de design al combinelor New Holland”.

 

Un nou stil de design


"Design-ul ales s-a impus nu doar datorită esteticii sale interesante, ci și pentru că este ușor de replicat pe o gamă largă de vehicule diferite. De fapt, acesta a născut un nou limbaj de design pentru New Holland, denumit „Inspirat de Natură”, replicat și pe alte vehicule: presa de balotat (prezentată chiar înainte de combine, anticipând eficient criteriile sale de design, deși acestea erau deja definite) și tractorul T7 Methane Power – cu motor pe gaz natural lichefiat (LNG)."

 

La bază stă eficiența

 

„Limbajul de design care definește New Holland CR11 reprezintă o nouă semnătură a mărcii – explică Giampiero Vietti, designer senior CNH – care a fost aplicată și noilor tractoare. Diverse surse de inspirație au dictat designul acestui vehicul. „Deși foarte mare – a adăugat Vietti – cu forma sa, acest CR11 a vrut să sublinieze conceptele de eficiență și capacitatea de a se potrivi în mediu. De aceea are această latură galbenă, o culoare care distinge întotdeauna combinele New Holland, care este foarte sinuoasă și sculpturală, în timp ce totul este negru. Chiar și acel tip de admisie de aer pe care îl puteți vedea în mijlocul panoului caroseriei servește la fluidizarea formelor”.

 

Referințe la supermașini

 

Există o puternică inspirație din lumea mașinilor, în special din formele curbate ale caroseriei mașinilor sport. Aceste referiri la supercaruri fac vehiculele cu siguranță mai atractive.

 

Pe CR11, însă, componenta funcțională a fost cea care a condus designul, dar dorința de a face aspectul fluid, de a inspira un vehicul ușor, a fost un punct fix. „În plus – a adăugat Vietti – odată cu noua direcție stilistică am introdus banda decorativă grafică albastră: este un element vizual inspirat din procesul de prelucrare care are loc în interiorul mașinii, devenind un fel de semnătură care permite mărcii New Holland să fie recunoscute chiar de departe.

 

De dragul argumentului, s-ar putea identifica marca producătorului chiar dacă nu a fost inclusă în niciun logo. De aceea, aceeași bandă decorativă a fost adoptată și pe alte produse.

 

Culoare & Decupaje, ca la un Ferrari

 

Inspirația auto este evidentă și în cabină.

 

Ca întotdeauna, a fost stilul care a dictat funcția, dar, pentru finisajele interioare scopul a fost de a reproduce mediul tipic al mașinilor super sport.

 

Soluțiile Colour&Trim tipice interioarelor Ferrari au fost o puternică inspirație, cu finisaje precise și colorate suprapuse cu o dominație întunecată a suprafețelor. „Interioarele noastre au fost întotdeauna ușoare – a explicat Wilkie – dar pentru CR11 am decis să trecem la negru.

Cu un interior întunecat și cusături contrastante, calitatea percepută este mai mare.”


CITEŞTE MAI MULT
Roger Pyle este noul CEO al AgroConcept

Roger Pyle este noul CEO al AgroConcept

AgroConcept, importatorul autorizat al mărcilor New Holland și Kverneland în România și distribuitor al altor peste cincisprezece mărci internaționale de utilaje agricole, anunță numirea lui Roger Pyle ca nou CEO al companiei, ca urmare a plecării lui Jaydeep Singh.

 

Roger Pyle este un profesionist cu peste 30 de ani de experiență în domeniul agriculturii, de la proprietar de fermă în Africa de Sud, la președinte și CEO al mai multor companii și operațiuni agricole mari, inclusiv proiecte extinse de irigații și panouri solare în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și România.

 

Are o experiență vastă în gestionarea cu succes a operațiunilor agricole mari și în conducerea organizațiilor integrate vertical, fiind specializat în transformarea și dezvoltarea companiilor în care s-a implicat. A condus echipe multiculturale pe patru continente și este pe deplin dedicat creșterii sectorului de agrobusiness, cel mai recent proiect al său fiind cel de management al activitățiilor de expansiune agricolă ale Vectr Holdings.

 

Numirea lui Roger Pyle ca CEO al AgroConcept este un pas firesc în dezvoltarea companiei. Consiliul de Administrație consideră că experiența sa va contribui la evoluția AgroConcept într-o corporație matură, care continuă să ofere servicii de înaltă calitate comunității agricole din România, fiind în același timp un angajator de top și un partener de încredere pentru mărcile pe care le reprezintă.

 

Cunoștințele sale aprofundate despre operațiuni agricole, irigații și agricultură de precizie vor contribui la consilierea clienților AgroConcept spre alegeri sustenabile pentru fermele lor. AgroConcept se va concentra pe tehnologii inovatoare care ajută fermierii să răspundă noilor provocări de mediu, asigurând un echilibru optim între productivitate și profitabilitate.

 

Suntem încrezători în viitorul agriculturii locale ca parte a rețelei globale de securitate alimentară și un sector important al economiei românești. Cu mărci globale puternice în portofoliul nostru, precum New Holland & Kverneland, vom face tot posibilul ca împreună cu clienții și partenerii noștri să asigurăm un viitor durabil și de succes.” Roger Pyle, CEO AgroConcept

 

Consiliul de Administrație își exprimă și pe această cale recunoștința pentru activitatea lui Jaydeep Singh în cadrul companiei și aprecierea pentru contribuția sa la dezvoltarea și succesul AgroConcept.


CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept setează primul record GUINNESS WORLD RECORDS™ din România pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în 8 ore, de o echipă

AgroConcept setează primul record GUINNESS WORLD RECORDS™ din România pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în 8 ore, de o echipă

[ENG] GUINNESS WORLD RECORDS™ title for the Most wheat harvested by a single combine harvester in eight hours (team)

 

Luni, 4 iulie 2022, AgroConcept, importatorul autorizat al mărcilor New Holland și Kverneland în România, a setat primul record de recoltare din România, acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS:

 

Cea mai mare cantitate de grâu recoltată de o singură combină în 8 ore (de o echipă), cu un total de 403,64 tone.

 

Recordul a fost atins cu o combină de serie, New Holland CR8.90 Revelation (cu tehnologie Twin Rotor) echipată cu un heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri, în prezența unui arbitru oficial Guinness World Records, doamna Seyda Subasi-Gemici, dar și în prezența domnului Ovidiu Ranta, Profesor Doctor Inginer USAMV Cluj-Napoca, în calitate de observator independent, și a patru martori externi.  

 

Dorința noastră a fost să dovedim performanțele unei combine ideale pentru fermele din România, ca și capacitate și caracteristici tehnice. Am vrut să facem asta în condiții locale, familiare fermierilor români, pe un sol românesc și cu o echipă majoritară AgroConcept” a declarat Florin Marin, Directorul Tehnic al AgroConcept.

 

Recordul a fost realizat în Șindrilița, Găneasa, județul Ilfov, la ferma Geo & Costi Agrostar SRL, aflată în proprietatea domnului Gheorghe Preda.

 

Combina New Holland CR8.90 a intrat la recoltat la 10.07 și a recoltat non-stop, până la semnalul de final dat de arbitrul oficial GUINNESS WORLD RECORDS la 18.07. Echipa de operatori a inclus 4 membri: 3 angajați AgroConcept, Florin Marin (Director Tehnic), Cristian Catana și Eduard Gîlcevoiu (Specialiști de Produs) și un reprezentat New Holland în persoana lui Florian Schmitt, Bussines Manager combine New Holland (zona Balcanilor), trainer de produs pentru combinele New Holland de o lungă perioadă.

 

“Sunt foarte mândru de echipa AgroConcept! Am început să gândim acest proiect acum un an și ni s-a părut atunci un obiectiv greu de atins. Erau prea multe variabile de luat în calcul. Sezonul acesta de recoltare ne-a ridicat ștacheta și mai mult, dar am decis să nu renunțăm, orice ar fi și, cu suportul partenerilor de la New Holland, cu sprijinul necondiționat al gazdei noastre, domnul fermier Preda și, mai ales, bazându-ne pe o echipă ultra-dedicată și 2 produse care ne-au dovedit în timp rezultate remarcabile, combina New Holland CR8.90 și hederul MacDon FD140 de 12,2 metri, am reușit!” a declarat Jaydeep Singh, CEO AgroConcept.

 

Este un rezultat românesc, pentru fermierul român, acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS, autoritatea globală numărul 1 în materie de recorduri.

 

Detalii recoltare:

Cantitate totală în 8 ore: 403,64 tone

Suprafață recoltată: 65,68 ha

Soi de grâu semănat: Glosa – Categoria biologică C2

Producție medie: 6,15 t/ha în condiții de umiditate cuprinse între 7,6 % și 8,7 %

Capacitate maximă: 57,5 tone/oră

Capacitate medie: 50,45 tone/oră

Pierderi măsurate în mai multe etape pe tot parcursul zilei: de maxim 0,5%

Consum combustibil: 1,91 litri/tonă

Condiții climatice: cca. 35C cu înnorări periodice în prima parte a zilei

Locație: Șindrilița, Ilfov, ferma Geo & Costi Agrostar SRL

S-au folosit 2 tractoare New Holland, un T8.410 și un T7.315 HD, 2 remorci de transfer de 30 m³ și 3 camioane de capacitate mare pentru transportul cerealelor.

 


CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept inaugurează, la Botoșani, al 15-lea centru regional din cei 5 ani de activitate

AgroConcept inaugurează, la Botoșani, al 15-lea centru regional din cei 5 ani de activitate

 

Pe 26 mai, la Botoșani, AgroConcept, distribuitorul național oficial al New Holland și Kverneland,  a inaugurat al 15-lea centru regional din România.

 

Noul sediu, aflat pe DN 29, Sat Hudum, Comuna Curtești, ocupă 1000 mp, dintre care 200 mp suprafață construită și 800 mp spațiu pentru expunere și parcare.

Alături de centrele AgroConcept de la Iași și Vaslui, Botoșani formează un trio de locații dedicate zonei Moldovei, distribuite teritorial în așa fel încât fermierii să aibă acces rapid la orice fel de servicii de vânzare, consiliere și service pentru utilajele mărcilor New Holland și Kverneland, dar și ale tuturor partenerilor din portofoliul companiei.

Tot la dispoziția clienților se află și o echipă locală formată din 8 angajați, o unitate de service mobilă și un agent de vânzări itinerant, dedicat zonei de proximitate.

 

Prin deschiderea acestui nou sediu suntem acum mai aproape de dumneavostră, mai rapizi în rezolvarea oricăror solicitări și intervenții și mult mai prezenți activ în teritoriu. Este o mare bucurie pentru noi toți”, a declarat Sergiu Andriesei, Director Regional de Vânzări pe zona de Nord-Est.

 

De asemenea, “prin intermediul acestui punct de lucru ne asigurăm că suntem foarte prompți în livrarea pieselor de schimb. Majoritatea pieselor de schimb le avem la unul dintre sediile noastre din țară. Avem sediul central de la București care are un stoc foarte mare de piese de schimb și putem livra către dumnevoastră în mai puțin de 24 de ore. Avem un stoc de piese de schimb și aici, la Botoșani, cu elementele cele mai uzuale, în special pentru revizii”, a completat Florin Marin, Director After-Sales.

 

La inaugurare, în prezența fermierilor invitați, a fost prezentat în avanpremieră națională și cel mai recent lansat utilaj New Holland, tractorul T8 GENESIS®  cu PLM Intelligence™ integrat, un tractor ultramodern, intuitiv, ce ajunge la 400 CP în versiunea full-powershift, T8.435.

 

Tot cu ocazia deschiderii, se acordă tuturor comenzilor de piese plasate în locație până pe data de 16 iunie, o reducere de 30% la piesele de schimb și de 25% la uleiurile Ambra.


CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept lansează în România noua gamă New Holland T8 GENESIS®  cu PLM Intelligence™ integrat

AgroConcept lansează în România noua gamă New Holland T8 GENESIS® cu PLM Intelligence™ integrat

 

√ Echipat cu noua cotieră personalizabilă SideWinder™ Ultra și afișajul IntelliView™ 12

√ Dispune de cele mai avansate soluții de management PLM Intelligence™, complet integrate

√ Motor Cursor 9 ce respectă normele de poluare Stage V cu ajutorul tehnologiei ECOBlue™ HI-eSCR2, fără a fi nevoie de întreținere

√ Nou în gamă, primul tractor din gama T8 cu putere nominală de 400 CP și transmisie Full Power Shift - T8.435 UltraCommand™

 

Genesis, cunoscut de fermieri ca și Seria 70, o celebră gamă de tractoare New Holland lansată în Europa în urmă cu 25 de ani, este asociat acum cu un nou concept de tractor, proiectat pentru agricultura modernă și în continuă schimbare a secolului 21.

Noul T8 Genesis cu PLM Intelligence™ este primul tractor de pe piață care integrează complet platforma digitală New Holland PLM Intelligence™ pentru agricultura de precizie. Platforma este proiectată intern, oferind clienților și distribuitorilor un nou nivel de productivitate.

Prin această inovație, tractorul se poate adapta automat la solicitările individuale ale fiecărui fermier. Dispune de conectivitate avansată atât între operator şi proprietar, cât și între tehnicianul de service şi operatorul tractorului. Fermierul are astfel un suport constant și reduce considerabil timpii morți și costurile.

Datorită sistemului ISOBUS clasa III este facilitată și o mult mai eficientă utilizare a tractorului în tandem cu utilajul din spatele său, operatorul având posibilitatea să controleze automat viteza de deplasare a tractorului, pentru a menține totul la capacitatea maximă de lucru.

Cabina a fost, de asemenea, complet redesenată, ca răspuns la cererile clienților din lumea întreagă. Cu ajutorul noii cotiere Side Winder Ultra™ și a ecranului IntelliView™ 12, ambele intuitive, cabina este acum personalizabilă în funcție de cerințele specifice ale utilizatorului.

 

Cotiera SideWinder™ Ultra și afișajul IntelliView™ 12

 

Dotat cu funcții și tehnologii noi, noul T8 asigură operatorului o experiență de condus facilă și ireproșabilă.

Toate comenzile principale sunt grupate pe cotiera SideWinder™: accelerație, transmisie și sistem hidraulic. Proiectată ergonomic, asigură acces la rapid la toate funcțiile, inclusiv cele mai avansate. De la comenzile „centralizate” pentru controlul media și climatic la comenzile ridicătorului și tastele de comandă rapidă care permit navigarea cu o singură atingere și până la meniurile de reglare.

11 butoane personalizabile pot fi localizate în poziții strategice: unul pe maneta multifuncțională, două pe joystick, două pe panoul principal, patru pe panoul posterior şi unul sau două pe panoul accelerației/transmisiei.

Cotiera este reglabilă și poate fi mutată în poziția dorită de operator cu ajutorul a două manete manuale care o reglează atât în poziție verticală cât și în poziție orizontală.

Comenzile cuplelor hidraulice pot fi alocate butoanelor sau joystick-ului la alegerea operatorului, iar setările individuale ale tractorului pot fi salvate în funcție de numele echipamentului și reutilizate la revenirea pe același utilaj.

Noua structură a cabinei, cu patru stâlpi, asigură o vizibilitate maximă, îmbunătățită de camerele video plasate strategic în jurul tractorului, facilitând trecerea ușoară de pe câmp pe drumurile aglomerate, chiar și cu un utilaj atașat.

Afișajul InfoView™ este poziționat direct în fața volanului și funcționează ca o planșă de bord care permite vizualizarea imediată a principalilor parametrii operaționali ai utilajului, printre care turații motor, viteză de înaintare, treaptă de viteză cuplată dar și cameră video frontală.

Luminile de lucru cu LED, cu acoperire 360⁰, oferă un nivel de iluminare similar celui de pe un stadion, oferind operatorului cu până la 30% mai multă lumină vizibilă.

 

Soluții de management PLM Intelligence™

 

Soluțiile inovatoare se extind și dincolo de cabină, prin integrarea completă a platformei inteligente PLM New Holland și utilizarea aplicației MyPLM™ Connect și a opțiunii de Data Sharing.

Folosind o interfață de utilizare similară tabletelor, fermierul este capabil să analizeze și să partajeze date, totul cu sprijinul direct, interconectat, al dealerului.

Gestionarea și utilizarea utilajului sunt îmbunătățite prin intermediul New Holland IntelliView Connect, ce permite accesul la monitor și asistența de la distanță.

Actualizarea software-ului sistemului de operare PLM Intelligence se face tot de la distanță, ca în cazul unui smartphone.

New Holland IntelliView Connect permite managerului fermei și dealerului să vizualizeze de la distanță afișajul IntelliView 12 și să monitorizeze performanța tractorului T8 în timp real, asigurând productivitate și reducând timpii morți.

Dealerii New Holland își pot administra proactiv flota de clienți, identificând cerințele de întreținere mai aproape de intervalul de service și reducând timpul de călătorie.

 

Respectarea normei de poluare Stage V cu motorul Cursor 9 și tehnologia ECOBlue™ HI-eSCR2, fără întreținere

 

Motoarele FPT Industrial Cursor 9 de 8,7 litri, dotate cu tehnologie ECOBlue™ HI-eSCR2 (High Efficiency Selective Catalytic Reduction – reducere selectiv catalitică), continuă să definească standardele în ceea ce privește performanțele, fiabilitatea și eficiența motoarelor, respectând în același timp cele mai recente norme Stage V privind emisiile. Consumul de combustibil este de asemenea printre cele mai reduse, iar frecvența de doar 600 de ore a intervalelor de întreținere este un argument hotărâtor.

 

T8.435 Ultra Command™ se alătură gamei New Holland T8

 

Gama Genesis include și un nou model de tractor full-powershift de 400 CP. Acest nou powershift are o transmisie de viteză 21Fx5R și va fi disponibil numai pe modelul de vârf T8.435 Ultra Command™, atât în versiunea cu roți, cât și în cea SmartTrax™, cu șenile.

Clienții își pot alege astfel nivelul de putere cel mai potrivit pentru activitățile lor: Ultra Command full-powershift pentru proiecte grele, pe câmp sau Auto Commandpentru activități de viteză și transport.

 

 


CITEŞTE MAI MULT
Combinele New Holland CX5 și CX6, cea mai bună performanță cu sistemul unic de batere

Combinele New Holland CX5 și CX6, cea mai bună performanță cu sistemul unic de batere

Noi standarde de recoltare

Combinele New Holland CX5 și CX6 stabilesc noi standarde de eficiență și productivitate, oferă o calitate superioară a boabelor recoltate și flexibilitate la trecerea de la o cultură la alta.

 

Generația CX5 și CX6 dintr-o privire:

Fermierii care vor să vadă dintr-o privire principalele caracteristici ale combinelor CX5 și CX6 au la dispoziție în acest tabel detaliile tehnice - cheie prin care aceste combine se diferențiază net față de alte modele din aceeași clasă existente pe piață.

ECHIPĂRI

CX5.80

CX5.90

CX6.80

CX6.90

Heder (lățime în metri)

4,9-6,7

4,9-6,7

5,18-7,6

6,1-9,15

Căișori (număr)

5

5

6

6

Motor

FPT Industrial NEF, de 6,7 l,

HI-eSCR 2 ECOBlue

FPT Industrial NEF, de 6,7 l,

HI-eSCR 2 ECOBlue

FPT Industrial NEF, de 6,7 l,

HI-eSCR 2 ECOBlue

FPT Industrial Cursor 9, 8,7 l,

HI-eSCR 2 ECOBlue

Putere nominală (CP/kW)

238/175

279/205

279/205

306/225

Putere maximă (CP/kW)

258/190

313/230

279/205

340/250

Buncăr (litri)

8.300

8.300

9.300

9.300

Viteză de descărcare buncăr (litri/sec)

90

100

100

100

 

Atuuri pentru performanță, eficiență și productivitate

Fermierii pot alege una sau multe combine din gama CX: CX5.80, CX5.90, CX6.80 sau CX6.90, cu 5 sau 6 căișori.

Radu Grigorașcu, specialist de produs al AgroConcept a sintetizat principalele atuuri ale acestora:

 

  • Flux liniar de material de la intrare până la iesire, fără restricții, chiar și în condiții de recoltă mai umedă
  • Sistem de batere format din 4 zone de batere, ceea ce facilitează obținerea de boabe curate și paie de calitate cu sisteme de reglaj suplimentare : Opti-Thresh si Multi-Thresh
  • Grătar secțional la zona de batere, pentru trecerea rapidă de la o cultură la alta
  • Sistem de curățare în triplă cascadă
  • Cabină insonorizată și cu acces foarte facil la comenzi
  • Cel mai mic consum de carburant la combinele din clasa sa existente pe piață

 

Puteri de 340 CP cu motoarele Cursor 9 și Nef 

Pentru a vedea ce pune în mișcare toate aceste funcții speciale și performanțe la cele mai noi standarde din clasa acestor combine, e bine să aruncăm o privire asupra caracteristicilor motoarelor care le echipează. În funcție de model, combinele CX sunt dotate cu motoare Cursor 9 și Nef realizate de FPT Industrial. Tehnologia ECOBlue HI-eSCR II care le echipează permite respectarea normelor de poluare Stage 5 și, fiind un sistem post-tratare separat de motor, facilitează aspirarea doar a aerului curat, fapt ce îmbunătățește performanțele combinelor și reduce consumul de carburant.

Aceste motoare pot dezvolta, la 2.100 rpm și cu sistem ECE R 120, puteri nominale de 238 CP, 272 CP sau 306 CP. În cazul în care terenul, tipul culturii și calitatea ei necesită puteri suplimentare, motoarele pot majora necesarul la 258 CP, 300 CP sau 340 CP.

 

Hedere de mare capacitate pentru orice tip de teren

Combinele CX pot fi echipate cu unul dintre următoarele trei tipuri de hedere pentru păioase:

  1. High-Capacity, cu lățimi de tăiere de la 5,18 m la 7,32 m,
  2. Heavy Duty Varifeed, cu lățimi de tăiere de la 5,49 m la 7,62 m,
  3. High-Capacity Hillside (pentru terenuri în pantă), cu lățimi de la 4,57 m la 6,10 m (pentru modelul CX5.90).

Oricare dintre aceste hedere asigură protejarea spicelor și o alimentare în flux continuu a elevatorului central care, la rândul său, asigură alimentarea tobelor de batere fără gâtuiri și fără blocaje majore chiar și în condiții de recoltă mai umedă. Totuși, dacă materialul recoltat începe să se aglomerezze pe elevator din cauza umidității, la combinele CX5 și CX6 nu trebuie oprit sistemul de batere, ci doar alimentarea cu material. Există un reversor hidraulic cu dublu sens care deblochează elevatorul, apoi se reia alimentarea cu material.

 

Sitele inteligente extrag toate boabele

Dar aceste sisteme performante au nevoie la rândul lor de o capacitate de treier pe măsură, iar specialiștii New Holland au echipat combinele CX cu sistem de site fix sau cu autonivelare Smart Sieve, respectiv Autofloat II. O altă echipare care intră în acțiune în această fază este sistemul Opti-Tresh, care facilitează adaptarea la diferitele cerințe de treier, prin repoziționarea părții posterioare a contrabătătorului. Un alt sistem care permite adaptarea combinei la diferite tipuri de cereale sau la gradul de umiditate al acestora este Multi-Thresh.  

Până acum am parcurs o serie de etape de prelucrare a materialului recoltat și iată-ne ajunși la sistemul inovator de curățare în cascadă triplă Triple-Clean, care oferă o sporire cu 15% a performanțelor întregului sistem de curățare. În această fază intră în acțiune funcția specială (opțional) din dotarea combinelor CX.

Este vorba de Opti-Speed, sistemul de reglare a turației scuturătorilor în funcție de gradul de înclinare al pantei, la care se adaugă și acțiunea sistemului Opti-Fan, iar ambele permit extragerea eficientă din materialul recoltat a tuturor boabelor, ce sunt trimise apoi curate în buncăr.

La prima vedere, par cam multe sisteme în mișcare, iar un operator care încă nu a văzut combinele gamei CX ar putea crede că va pierde ore în șir ca să greseze toate angrenajele. Dar inginerii New Holland s-au gândit și la acest aspect: punctele de lubrifiere sunt mai puține cu 37% față de cele ale unor combine similare și sunt montați rulmenți cu lubrifiere pentru întreaga durată de utilizare, care reduc cu 30% timpul alocat gresării.

 

Cabina Deluxe – centrul de comandă al combinelor CX

Operatorul care urcă pentru prima dată în cabina Harvest Suite Deluxe ce echipează modelele gamei CX se va simți cu adevărat ca într-un centru de comandă. În primul rând, el va constata un nivel foarte redus de zgomot, iar în timp ce se va așeza în scaunul deosebit de confortabil, va avea o vedere clară și de ansamblu asupra hederului și câmpului, datorită unei suprafețe vitrate mari și a cadrului lat al cabinei. Ca să dea „viață” acestui centru de comandă, operatorul are la îndemână toate comenzile la vârfurile degetelor, datorită echipării cu noua consolă laterală dotată cu maneta multifuncțională CommandGrip.

Și pentru că suntem în era digitală, operatorul are la îndemână și monitorul cu ecran tactil IntelliView IV, cu diametru de 26,4 cm. Prin atingerea unor simboluri simple și prin setări intuitive, de pe acest monitor se pot selecta o serie de comenzi, inclusiv lubrifierea unor angrenaje sau acționarea reductorului hidraulic pentru eliberarea elevatorului central de eventuale blocaje, scutindu-l astfel pe operator să coboare din cabină.

 


CITEŞTE MAI MULT
5 ani de AgroConcept în România, un parteneriat pe termen lung

5 ani de AgroConcept în România, un parteneriat pe termen lung

 

AgroConcept sărbătorește anul acesta 5 ani de activitate ca importator exclusiv al mărcilor New Holland şi Kverneland în România, două mărci istorice a căror tradiție în domeniu însumează nu mai puţin de 270 de ani.

 

Cu o rețea de 14 centre regionale, 255 de angajați şi un vârf al Cifrei de Afaceri de 90 Milioane Euro, AgroConcept s-a ridicat în scurt timp la nivelul angajamentului ambiţios din 2016. În urma a numeroase investiții şi datorită fermierilor care au ales să îi fie parteneri, AgroConcept este astăzi unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa utilajelor agricole din România.

 

2020 ne-a ridicat tuturor ştacheta şi ne-a determinat să ne depăşim multe limite. A fost un an greu nu doar datorită pandemiei care a bulversat comunitatea de afaceri şi a rescris interacţiunea umană, dar şi datorită secetei care a schimbat total planurile multor fermieri şi a pus pe hold întregi regiuni agricole. Am reuşit, şi prin încrederea partenerilor noştri fermieri, să traversăm acest an cu o echipă intactă şi cu rezultate care păreau imposibile în martie anul trecut. Ne concentrăm acum pe anul agricol 2021 şi ne pregătim, printre altele, de inaugurarea unui nou sediu, al 15-lea în numai 5 ani de la deschidere, într-o locaţie pe care o vom anunţa în curând. a declarat Jaydeep Singh, CEO al AgroConcept din martie 2020.

 

Jaydeep Singh este parte din echipa AgroConcept încă din primele zile de activitate şi a coordonat inițial dezvoltarea întregii rețele de centre regionale, pentru ca ulterior să supervizeze departamentele de Sales, Marketing și Aftersales.

 

Numirea sa ca CEO este un pas firesc şi deschide o nouă etapă pentru AgroConcept. Cea de consolidare, după ritmul alert de dezvoltare pe care compania şi l-a impus timp de 5 ani. În acest context, dezvoltarea reţelei de centre regionale a fost kilometrul zero al AgroConcept în momentul semnării acordului cu New Holland.

Cu intenţia clară de a aduce constant utilaje moderne şi inovatoare în sprijinul fermierilor români, pe lângă New Holland şi Kverneland, AgroConcept și-a lărgit constant portofoliul de produse şi prin semnarea a 27 de alte parteneriate cu companii reprezentative din industrie, printre care se numără marca italiană de irigații Casella, dar și producători precum Cochet, Olimac, Joskin, Moro Aratri, Oros și Nardi şi parteneri financiari ca Deutsche Leasing şi BNP Leasing.

 

„AgroConcept a semnat cu New Holland, Kverneland şi cu toate celelalte companii din portofoliu parteneriate de încredere, pe termen lung şi ne-am asumat responsabilitatea de a le reprezenta în România cu cele mai bune rezultate posibile, în ciuda pandemiei şi a contextului economic actual.

În 2019 am fost mândri să prezentăm echipa și realizările AgroConcept președintelui mărcii New Holland, Carlo Lambro, venit special pentru acest lucru la sediul nostru din Şindriliţa-Afumaţi, și am fost foarte bucuroși să avem validarea echipei CNHI că suntem pe cea mai bună cale la doar 3 ani, pe atunci, de la începerea activităţii. Continuăm să ne depăşim limitele, iar planurile noastre de dezvoltare sunt bazate pe Consistenţă, Adaptabilitate şi Muncă în Echipă” a mai declarat Jaydeep Singh, CEO AgroConcept.

 

Pentru a întâmpina activ campania de primavară şi în anticiparea celei de recoltare din mai-iulie, nu mai puţin de 10 oferte comerciale sunt în prezent active pe site-ul www.agroconcept.ro şi în centrele regionale din toată ţara, la dispoziţia reprezentanţilor de vânzări.


CITEŞTE MAI MULT
Suntem aici pentru voi și în Campania Agricolă 2020!

Suntem aici pentru voi și în Campania Agricolă 2020!

 

Vă asigurăm că suntem pregătiți să vă fim alături, când veți avea nevoie de piese de schimb sau de intervenții de service, astfel încât să folosiți utilajele la capacitate maximă de lucru în Campania Agricolă 2020.

 

  • De aceea, până la data de 31 august, în zilele de sâmbătă, în intervalul orar 08:00 - 16:00, specialiștii noștri din echipele de vânzări piese de schimb și service vor fi prezenți în toate Centrele Regionale AgroConcept.

 

  • Intervenim de urgență în situațiile ce nu suportă amânare. Astfel, inclusiv în zilele de duminică, echipele de service mobil vor interveni în situațiile de urgență, ulterior unei discuții telefonice cu responsabilul tehnic regional pentru a stabili detaliile intervenției.

 

Dispunem de stocul de piese necesare activităților agricole de sezon și putem asigura livrarea prin curierat rapid în toate locațiile, atunci când va fi nevoie.

 

Vă încurajăm să ne contactați telefonic sau online pentru orice situație sau nelămurire tehnică sau comercială.

 

Pe site-ul AgroConcept găsiți toate datele de contact pentru fiecare Centru Regional din țară: http://agroconcept.ro/centre-regionale

 

AGROCONCEPT. Alegerea Numărul 1!


CITEŞTE MAI MULT
New Holland Agriculture celebrează 125 de ani de istorie

New Holland Agriculture celebrează 125 de ani de istorie

New Holland Agriculture împlinește 125 de ani: peste un secol de angajament față de cinci generații de agricultori de pe întregul mapamond, pentru a le ușura viața și pentru ca activitățile agricole să fie mai eficiente și sustenabile.

 

 

Valorile și viziunea fondatorilor New Holland se află și acum în centrul mărcii, care sărbătorește 125 de ani alături de agricultori, oferindu-le acestora suportul necesar în orice moment, investind și inovând în permanență pentru a oferi produse, tehnologii și servicii pentru o agricultură eficientă, sustenabilă și profitabilă.

 

Carlo Lambro, Președintele New Holland Agriculture, a declarat:

 

”New Holland are o tradiție bogată care a început într-un mic oraș din Pennsylvania și a crescut până a devenit o marcă globală prezentă în 170 de țări. Este o istorie marcată de inovații importante care au schimbat agricultura. Reunește moștenirea unică a unor mărci precum Ford, Fiat, Braud și Claeys. Mai presus de toate, este o istorie creată de oameni: de clienții noștri, de distribuitorii noștri, de angajații noștri, zi de zi, an de an. Împreună înfruntăm multe provocări ale sectorului agricol, ajutând fermele să își desfășoare activitatea într-o manieră eficientă și profitabilă și să obțină cele mai bune rezultate în activitatea lor.”

 

New Holland este alături de fermieri în fiecare sezon, în momentele bune, dar și în momentele mai grele: ”Trăim situații extraordinare care schimbă modul în care trăim și lucrăm într-o manieră pe care nu ne-am fi închipuit-o niciodată”, a adăugat Carlo Lambro. 

 

”Această situație a evidențiat rolul vital al agriculturii, aducând în atenția publicului importanța agricultorilor. Sectorul agricol a reacționat puternic la criză, reușind să asigure aprovizionarea cu alimente, fără întrerupere, în fața unor provocări ieșite din comun. New Holland a rămas și rămâne întotdeauna alături de fermieri, oferind tot suportul necesar. Noi continuăm să investim în viitor profitând la maxim de posibilitățile oferite de noile tehnologii, conectivitate, automatizare și de combustibilii alternativi - lucrând împreună pentru o agricultură sustenabilă. Acum, la sărbătorirea a 125 de ani, privim viitorul cu încredere.”

 

 

Istoria New Holland: o tradiție a inovației

 

New Holland a fost fondată de pionieri autentici ai agriculturii a căror moștenire supraviețuiește în valorile ce ghidează marca în prezent. Abe Zimmerman, care a înțeles importanța satisfacerii exigențelor clienților prin intermediul unor soluții simple și a unor servicii de asistență de încredere și al cărui mic atelier, înființat la New Holland în Pennsylvania în anul 1895, va deveni într-o zi o marcă de nivel mondial; Henry Ford, care avea obiectivul ambițios de a face astfel încât inovația și mecanizarea să fie accesibile tuturor și care în anul 1917 a produs primul tractor de serie din lume; Giovanni Agnelli, care și-a dat seama că o soluție dezvoltată pentru o anumită nevoie locală poate fi extinsă, oferind agricultorilor din întreaga lume o alternativă inteligentă prin intermediul utilajelor inovatoare și ușor de utilizat, lansează în anul 1918 primul său tractor Fiat; Leo Claeys, care și-a dedicat cunoștințele de specialitate pentru a simplifica viața fermierilor, introducând, în anul 1952, în Europa, prima combină autopropulsată. Astăzi, la distanță de 125 de ani, New Holland rămâne o marcă de încredere, deschisă și inovatoare și un partener de încredere pentru agricultorii din întreaga lume.

 

 

 

 

 

New Holland în prezent: partenerul fermierului în fiecare sezon

 

În prezent, New Holland rămâne alături de clienții săi, construind relații strânse și de durată, lucrând împreună pentru succesul acestora. Distribuitorii săi specializați garantează fiabilitate și un răspuns prompt și eficient. Cu aproximativ 2.000 distribuitori și 5.000 puncte de contact la nivel global, New Holland este întotdeauna la îndemâna tuturor fermierilor, pregătită să ofere cea mai vastă ofertă de produse din lume și soluțiile de care aceștia au nevoie.

 

Ajută clienții săi să lucreze în mod eficient și profitabil cu soluții lider în domeniu, axate pe inovație, sustenabilitate și o eficiență excepțională a costurilor, ca răspuns la actualele tendințe macro ale agriculturii – digitalizare și conectivitate, automatizare, sisteme alternative de propulsie.

 

De asemenea, este una dintre cele mai active mărci în implementarea soluțiilor de agricultură de precizie PLMTM și lucrează pentru un viitor în care agricultorii vor putea gestiona activitățile lor în mod simplu, proactiv, convenabil și transformând ferma într-un ecosistem conectat și inteligent.

 

New Holland a deschis drumul către agricultura sustenabilă și către combustibilii alternativi prin intermediul strategiei sale Clean Energy Leader, care a condus la dezvoltarea prototipului tractorului Methane Power, închizând astfel circuitul economiei circulare cu un tractor alimentat cu metan sau biometan, ce pot fi produse chiar de fermă. În următorii ani, marca va continua să ghideze tranziția agriculturii către combustibilii regenerabili, continuând proiectul său referitor la metan, proiect care rămâne în centrul angajamentului New Holland privind sustenabilitatea.

 


CITEŞTE MAI MULT
Castigatorii Tombolei AgroConcept

Castigatorii Tombolei AgroConcept

Marti, 6 August 2019, AgroConcept a extras cei 3 fericiti castigatori ai Tombolei Cumperi un utilaj New Holland si castigi un echipament Kverneland de top. 

Cei 3 castigatori sunt: 

Premiul 1 - Optima SX TF Profi 8R E-Drive II Tellus

Stan Adrian - PFA

Judetul Arges

Premiul 2 - Plug LD 100 200 4 HD + Packomat LD 4

PFA BIRO Agnes Erzsebet

Judetul Mures

Premiul 3 - Exacta CL EW 2000 Tellus BSC

Iacobici Gheorghe-Cosmin PFA 

Judetul Constanta

Premiile vor fi ridicate conform regulamentului tombolei.

Felicitari tuturor clientilor New Holland!

 


CITEŞTE MAI MULT
Tombola "Castigi un echipament Kverneland de top" isi va anunta castigatorii pe data de 6 August 2019

Tombola "Castigi un echipament Kverneland de top" isi va anunta castigatorii pe data de 6 August 2019

Campania inceputa de AgroConcept pe data de 1 Aprilie 2019, Castigi un echipmant Kverneland de top, la achizitia oricarui utilaj New Holland" isi va desemna castigatorii la data de 06 August 2019.

Toti castigatorii vor fi anuntati conform regulamentului publicat pe site.

Succes tuturor participantilor!

 

 


CITEŞTE MAI MULT
Carlo Lambro, Președintele mărcii New Holland, confirmă evoluția AgroConcept pe piață de profil și anunță noua gamă de utilaje New Holland Light Equipment

Carlo Lambro, Președintele mărcii New Holland, confirmă evoluția AgroConcept pe piață de profil și anunță noua gamă de utilaje New Holland Light Equipment

  Carlo Lambro, Președintele mărcii New Holland, confirmă evoluția AgroConcept pe piață de profil și anunță noua gamă de utilaje New Holland Light Equipment

 

Luni, 3 iunie 2019, AgroConcept a avut plăcerea de a găzdui un eveniment în premieră pentru companie.

Atât Președintele New Holland, Carlo Lambro, cât și Vice-președintele mărcii, Alessandro Maritano au fost prezenți la sediul central AgroConcept din Afumați, alături de toți cei 250 de angajați din cele 14 locații naționale.

Ambii au reînnoit mesajul de încredere pe care New Holland o are în capacitatea AgroConcept de a reprezenta cu succes marca în România și au felicitat întreaga echipă pentru efortul din ultimii aproape 4 ani.

Cu această ocazie, AgroConcept a intorodus în portofoliul de produse o nouă gamă de utilaje: New Holland Light Equipment se alătura celorlalte produse și completează astfel oferta către fermieri cu o serie de utilaje compacte, specializate pe zona de construcții în agricultură.

Această nouă gamă specializată se bucură de un real succes in fermele din întrega lume, cu cereri numeroase și în România, datorită versatilității de care dau dovadă utilajele, dar, mai ales, datorită modului divers și complex în care funcționează fermele în prezent. Vorbim atît despre ferme mixte, de cultură mare, cât și despre fabrici de biomasă, dar și ferme pomicole și viticole specializate.

Primele 4 utilaje care intră în oferta AgroConcept sunt: Încărcătorul telescopic seria TH, Buldoexcavatorul Serie C, Încărcătorul frontal seria D și Încărcătorul multifuncțional seria L.

Pe lângă acestea se vor mai regăsi și un mini excavator, încărcătorul multifuncțional șenilat și încărcătorul frontal de capacitate mică.

 

Încărcător pe roți din seria D: performanță de încărcare remarcabilă și confort fără egal

Noile modele din seria D - modelele W110D, W130D și W170D - sunt concepute pentru cerințele fermierilor, contractorilor, operatorilor de compost și fermierilor de biogaz, unde performanța puternică de încărcare este critică. Acestea sunt ideale pentru sarcini cum ar fi re-manipulare, compost, gunoi de grajd, cereale, lemn și alte materiale vrac.

Sunt capabilie să țină pasul cu cele mai mari producții și au tracțiunea de a lucra în noroi sau pe o panta de siloz abrupta.

Modelul W170D este echipat cu o transmisie cu cinci trepte Ecoshift cu convertizor de cuplu, în timp ce celelalte două modele sunt echipate cu o transmisie cu patru viteze și o viteza maxima de 38 km/ h, cu selecție automată sau manuală.

Performanța puternică de încărcare este generată de sistemul hidraulic cu centru închis, cu senzori de sarcină și de brațul puternic de tip Z din bare din oțel cu grosimea de 45 mm. Cel mai mare model include, de asemenea, pompe tandem pentru o capacitate mai mare. Pompele hidraulice de înaltă eficiență oferă fluxul necesar doar la cerere,

asigurând o putere suplimentară și ajustând-o după cum este necesar, de exemplu pentru ridicarea/coborârea rapidă a brațului sau basculari ale atasamentului.

Alegerea intre bratul standard sau cel lung permite clienților să personalizeze mașina în funcție de prioritățile lor de manipulare. Bratul standard este ideal pentru lucrul cu furcile de însilozare, împingătoarele de cereale și gălețile grele în aplicații agricole și compost. Brațul-ul Long Reach mărește înălțimea de descărcare cu 400 mm, ceea ce îl face cea mai bună alegere pentru sarcini de re-manipulare, cum ar fi gestionarea intensivă a depozitelor de cereale, compostarea, încărcarea autovehiculelor și lucrările de depozitare.

Încărcătoarele pe roți din seria D sunt alimentate de motoarele de 4,5 și 6,7 litri și au tehnologia de reducere a emisilor EcoBlue HI-eSCR de la New Holland pentru a îndeplini standardele Tier 4B. Motorul si sistemul de catalizare au fost proiectate împreună pentru a funcționa cat mai optim.

Cea mai recentă tehnologie EcoBlue HI-eSCR se bazează pe o unitate electronică de control nou dezvoltată, care gestionează motorul și evacuarea HI-eSCR pentru a se potrivi cu incarcarea motorului, a nivelului de emisii și  a sistemului de catalizare. Un sistem dedicat cu buclă închisă monitorizează în mod continuu nivelurile de NOx din sistemul de evacuare, astfel încât sistemul HI-eSCR reglează fluxul de AdBlue pentru a se potrivi cu cerințele precise, realizând o conversie de NOx mai mare de 95%, reducând în același timp cantitatea utilizata de AdBlue.

Cabina de nouă generație oferă vizibilitate sporită, confort și siguranță. Parbrizul curbat, dintr-o singură bucată, oferă o vedere clară și neîntreruptă a brațului încărcătorului și o vedere excelentă spre partea frontală atunci când brațul este ridicat. Modulul de comandă ergonomic, cu cotieră reglabilă complet, comanda joystick-ului montat pe scaun și consola laterală, punand toate funcțiile cheie la îndemâna operatorului. Filtrarea excelentă a aerului din cabina cu o gamă de filtre de carbon CAT2 HVAC și CAT3, oferă un mediu confortabil și sigur.

 

Seria de buldoexcavatoare din seria C: un maestru al multi-tasking ce redefinește versatilitatea

Versatilitatea excepțională a buldoexcavatoarelor din seria C le face o investiție mereu utilă.

Încărcarea, nivelarea, apucarea, ridicarea, săparea, plantarea, indiferent de sarcină vor fi realizate cu ușurință. Ele se pot baza pe furnizarea unei performanțe puternice în toate condițiile, cu o agilitate excepțională. De la operațiunile agricole până la întreprinderile horticole, de la amenajarea teritoriului până la lucrările de drenare și de irigare.

Buldoexcavatoarele din seria C sunt dotate cu același motor FPT industrial de 3,4 litri, cu patru cilindri, ca și tractoarele din seria New Holland T5. Acestea respectă standardele de emisii Tier 4B cu sistemul exclusiv compact HI-eSCR dezvoltat de FPT Industrial, care combină tehnologia SCR dovedită cu recircularea gazelor de eșapament pentru a respecta reglementările stricte privind emisiile fără un filtru de particule diesel. Motorul F5C cu tehnologia EcoBlue Compact         HI-eSCR oferă o performanță puternică, cu o economie excepțională de combustibil.

Buldoexcavatoarele din seria C sunt oferite cu două modele de pompe hidraulice care se potrivesc cerințelor specifice ale clientului. Pompa cu două roți dințate este simplă, robustă și potrivită pentru aplicațiile în care există o cerere constantă de debit hidraulic. Acesta oferă un debit maxim de 156 l /min la 2.200 rpm și o presiune maximă de funcționare de 205 bari. Pompa cu debit variabil asigură debitul la cerere - de la 6 la 165 l /min - economisind combustibil în aplicații cum ar fi impingerea, nivelarea sau transportul.

 

Un circuit hidraulic auxiliar care oferă până la 136 l / min poate fi de asemenea montat pentru alimentarea echipamentelor, cum ar fi ciocane hidraulice, burghie sau cupele cu apucare de capacitate mare.

Pentru încărcătorul frontal, clienții care necesită o capacitate mai mare de ridicare și o înălțime mai ridicată de ridicare pot alege brațul drept SLA, care vine cu auto-nivelare automată hidraulică. În mod alternativ, o distanță mai mare a brațului de încărcătoare cu scule TC cu mecanism de ridicare mecanică paralelă îl face ideal pentru palete și sarcini de încărcare. O gamă largă de cupe sporește în plus versatilitatea încărcătorului.

Proiectarea brațului curbat al buldoexcavatorului ușurează încărcarea peste părțile laterale ale remorcii sau obstacolele, iar forțele puternice ale bratului ofera performanță ridicată.

O gamă largă de opțiuni face posibilă adaptarea buldoexcavatorului la cerințele specifice ale clientului: brat retroexcavator fix sau telescopic; opțiunea de glisare laterală manuala ​​sau hidraulică; montaj direct sau cuplare rapidă pentru cupă; și un kit de manipulare a obiectelor este disponibil pentru manipularea în siguranță a obiectelor suspendate.

 

Seria mini-excavatoare din seria L: nici un loc de muncă nu este prea mare sau spațiu prea mic pentru acest campion de versatilitate

Flexibilitatea și manevrabilitatea sunt caracteristicile excepționale ale acestor mașini compacte puternice. Gama de șase modele oferă o gamă largă de opțiuni pentru a se potrivi cu o mare varietate de cerințe. Cu versiunile fara cabina sau cu cabină, fiecare client va găsi modelul ideal pentru afacerea lor, fie că este vorba despre amenajări, agricultură, horticultură, pepiniere, podgorii, gestionarea imobilelor sau contractarea generală.

Gama largă de accesori înseamnă că clienții vor putea să utilizeze mini excavatorul din seria L pentru o mare varietate de aplicații, de la construcția și întreținerea schemelor de cale ferată, de irigare și drenaj, până la construirea de garduri, clădiri temporare și culturi a sustine. Modelele din seria L vor pune la dispoziție puterea de construire a unui excavator pentru a acționa atașamentele acționate hidraulic, cum ar fi uneltele de împrăștiere a solului, mașinile de tuns iarba și garniturile, tăietoarele și ferăstraiele. Același braț poate lucra cu foarfece hidraulice, ciocane și articole grele pentru a include mașinile de șlefuit. Cu kitul de manipulare a obiectelor instalat, toate modelele pot ridica în siguranță încărcături grele suspendate, folosind un cârlig de ridicare pe cuplajul incarcatorului. O alarmă de suprasarcină în cabină adaugă un element suplimentar de siguranță.

Sistemul hidraulic puternic include trei pompe separate pentru a oferi cele mai bune performanțe în fiecare sarcină - deplasarea, lucrul cu lama nivelare, excavarea sau actionarea hidraulica a atașamentelor . Cele două modele mai mari sunt disponibile și cu o a patra pompă opțională pentru dispozitive auxiliare care necesita un debit foarte mare. Mini-excavatoarele New Holland oferă clienților posibilitatea de a alimenta echipamentele cele mai exigente cu avantajul suplimentar al fluxului hidraulic constant.

Fiecare model rulează un motor selectat pentru a se potrivi dimensiunii și capacității sale și oferă performanțe optimizate și economie de combustibil.

Dimensiunile și manevrabilitatea compacta a mini-excavatoarelor din seria L le oferă posibilitatea de a livra performanțele în cele mai strânse spații cu cea mai mare eficiență.


CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept, primul dealer New Holland care lansează AGXTEND

AgroConcept, primul dealer New Holland care lansează AGXTEND

 

AgroConcept continuă strategia de extindere a portofoliului de mărci începută acum trei ani prin lansarea mărcii AGXTEND prezentate de CNH Industrial în luna decembrie a anului trecut.

 

Suntem prima țară din lume și primul dealer New Holland care  începe oficial comercializarea acestor noi produse inovatoare și este o onoare pentru noi să primim din nou votul de încredere al CNHI care vede în noi un deschizător de drumuri și un partener de încredere.

 Preluarea portofoliului AGXTEND este o confirmare că fermele și fermierii români constituie o piață importantă la nivel mondial și că există o capacitate reală de a construi împreună o agricultură a viitorului. Suntem foarte mândri să deschidem acest drum și să ne unim forțele cu CNHI și cu New Holland pentru acest scop comun. (Marco Tronchi, CEO AgroConcept)

 

 

AGXTEND™ este prima marcă specializată în agricultura de precizie și în soluții ISOBUS care le oferă fermierilor acces la o gamă largă de echipamente produse de parteneri strategici, distribuite internațional prin CNH și beneficiind, totodată, de  serviciille de consultanță, vânzare și post-vânzare ale grupului.

 

Prin AGXTEND™, AgroConcept își extinde în mod semnificativ oferta în segmentul de agricultură de precizie și reprezintă un pas esențial în alinierea strategiei post-vânzare locale cu cea mondială care pune agricultura viitorului pe primul loc.

 

CNH Industrial a dezvoltat o ofertă inițială de cinci sisteme care se concentrează asupra: controlului buruienilor fără substanțe chimice prin utilizarea tehnologiei cu electro-erbicide; sistemelor de analiză a componenței solului în timp real; sistemelor cu senzori infraroșu de mare precizie care oferă date privind cultura în timp real pentru a permite selectarea celor mai eficienți parametri de funcționare a mașinii; unui pachet senzori de detectare a  biomasei care analizează starea reală a plantelor pentru a calibra ulterior aplicarea îngrășămintelor; utilizării internetului pentru ca datele colectate de senzori să faciliteze luarea deciziilor agronomice corecte.

 

 

New Holland va distribui produsele și serviciile AGXTEND prin intermediul rețelei sale de dealeri. În primă fază, însemnând primul trimestru al anului 2019,  vor avea loc lansări și prezentări teoretice și practice în întreaga regiune EMEA (Europa, Oreientul Mijlociu și Africa). Prezentările vor fi urmate de etape de asistență pre-achiziție, instruire și suport continuu pentru a facilita clienților întelegerea modului de funcționare și a beneficiilor acestor sisteme.

Gama de produse AGXTEND dispune de un grad ridicat de automatizare și este integrată în platformele agricole de precizie PLM existente în cadrul New Holland Agriculture. Este, de asemenea, compatibilă prin sistemul ISOBUS cu gamele de echipamente New Holland și Kverneland distribuite în România de AgroConcept.

AGXTEND cuprinde 5 sisteme inovatoare, SoilXplorer, CropXplorer, NIR Sensor, FarmXtend și Xpower, dintre care primele patru vor fi lansate și pe piața din România.

 

SoilXplorer este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze și să descopere întregul potențial al solurilor lor.

Sistemul conține un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la 4 adâncimi diferite: 0-25cm, 15-60cm, 55-95cm, 85-115cm.

Aceste măsurători foarte precise pot fi utilizate în scopuri importante, în agricultura de precizie:

  • Cartografierea precisă a solului pentru înregistrarea componenței/eterogenității acestuia și pentru determinarea hărților tipului de sol și a hărților conținutului de apă;
  • Setarea automată a adâncimii de lucru în operațiile de cultivarea a solului, determinată de zonele de compactare identificate de sistem. Practic, sistemul controlează adâncimea variabilă de lucru a organelor active astfel încât acestea să lucreze la adâncimea maximă numai acolo unde este necesar, ducând astfel la reducerea uzurii și la scăderea consumului de combustibil.

 

 

CropXplorer poate părea un simplu senzor de biomasă, însă este mai mult decât atât. Având în spate un sistem care utilizează caracteristici și algoritmi de precizie, senzorul determină rata de fertilizare bazându-se pe necesitățile imediate ale plantei și pe starea sa de dezvoltare.

Sistemul are doi senzori optici de înaltă precizie care pot măsura atât conținutul de biomasă din plantă, cât și pe cel de azot, iar modul Map+Overlay le permite operatorilor să folosească și să exporte hărți de producție și diverse masurători pe care senzorii le fac din mers. Sistemul citește date, le procesează și le interpretează în timp real și comandă mașina de împrăștiat amendamente pe baza datelor citite anterior.

Cu siguranță cel mai avansat senzor de pe piata, CropXplorer este unul dintre cele mai usor de instalat si folosit. Acesta poate fi montat pe sistemul de prindere cu trei puncte frontal sau pe greutatea față, nefiind necesară calibrarea.

Senzorul dispune de un terminal dedicat, compatibil cu mașinile de împrăștiat ISOBUS, dar și cu majoritatea non-ISOBUS, capabile de VRA.

 

 

Senzorul NIR, dedicat recoltelor culese, poate fi montat pe mai multe tipuri de echipamente de recoltat precum combine și mașini de recoltate furaje, balotiere sau cisterne.

Senzorul permite fermierilor să determine umiditatea recoltei, precum și componența cerealelor în termeni de fibre, amidon, pleavă și grăsimi crude. Toți acești parametri oferă date relevante pentru prețul de vânzare al cerealelor și pentru dozarea corectă a hranei animalelor din fermă. De aceea, senzorul NIR este perfect pentru agricultorii din indudstria de panificație care deseori trebuie să apeleze la laboratoare și la ingineri agronomi pentru a obține niște date care acum sunt la un click distanță.

 

FarmXtend este o aplicație inteligentă care funcționează cu un set complet de senzori interconectați. Aceasta permite agricultorilor să monitorizeze datele meteorologice în teren și facilitează un proces complex de luare a deciziilor în timpul lucrului.

Aplicația se bazează pe 3 senzori interconectați, astfel:

  • Stația WeatherXact care detectează temperatura și umiditatea la o înălțime de 1 metru deasupra culturilor
  • RainXact, un indicator al preciciptațiilor sub formă de ploaie
  • SoilXact, indicatorul ce înregistrează umiditatea solului și temperatura la diferite adâncimi.

Particular acestei aplicații sunt algoritmii incluși care pot determina nivelul bolii de care suferă planta doar după temperatură și umiditate.

 

Obiectivul AgroConcept este, în primă fază, de a prezenta sistemele AGXTEND și de a le pune într-un context practic pentru ca fermierii sa poată vedea modul de operare și beneficiile pe care acestea le au.

În acest sens, campania de lansare a sistemelor va fi secondată de o caravană care va circula în mai multe locații din țară și care are ca scop exemplificarea modului în care cele patru sisteme, SoilXplorer, CropXplorer, NIR Sensor și FarmXtend pot funcționa la fel de bine pe orice utilaj compatibil ISOBUS, indiferent de marcă sau de putere.

 


CITEŞTE MAI MULT
Premiul ‘’Machine of the Year’’ la SIMA 2019 pentru Tehnologia IntelliSense și pentru Tractorul T5 Auto Command

Premiul ‘’Machine of the Year’’ la SIMA 2019 pentru Tehnologia IntelliSense și pentru Tractorul T5 Auto Command

 

 

Jurații titlului ‘’Machine of the Year 2019’’ au acordat râvnitul premiu tehnologiei New Holland IntelliSense™ disponibilă pe gama de combine CR Revelation, la categoria combinelor și Tractorului T5 Auto CommandTM la categoria tractoarelor de capacitate medie, în cadrul SIMA 2019.

 

Juriul acestui premiu prestigious este format din jurnaliști ai principalelor publicații agricole europene. Acest concept de premiu a luat naștere în anul 1997 și a fost acordat la fiecare 2 ani în cadrul expoziției Agritechnica din Germania. Odată cu anul 2015, premiul se acordă și în Franța, la expoziția SIMA.

 

Aceste premii recunosc orientarea New Holland către tehnologia inovatoare și către oferirea în mod constant de soluții care să îmbunătățească eficiența fermierilor și care să ajute operatorii  să lucreze cu rezultate maxime, în condiții de siguranță și confort. Premiile sunt dovada clară a expertizei și a abordării tehnice bazate de inovație, pe care echipele tehnice din Modena, Zedelgem și Jesi le-au dovedit în mod continuu, a declarat Carlo Lambro, Președintele New Holland Agriculture

 

Sistemul IntelliSenseTM duce automatizarea la un nou nivel și introduce o serie de îmbunătățiri care consolidează supremația mondială a gamei CR în termeni de capacitate și productivitate. Acest nou sistem este complet automatizat și proactiv și oferă avantaje semnificative. Sistemul crește productivitatea zilnică, reduce spargerile și pierderile de cereale și îmbunătățește calitatea acestora. Deoarece sistemul efectuează setări automate ale combinei, operatorii iau mai puține decizii în timpul muncii, aspect ce sporește nivelul de confort și încredere și scade oboseala.

 

Tractorul T5 Auto CommandTM este deja renumit pentru gradul său superior de confort datorat spațiului generos din cabină pe care inginerii l-au combinat cu performanțele tehnice de vârf. Transmisia variabilă continuă a fost premiată în repetate rânduri datorită modului în care reușește să crească productivitatea tractorului în ansamblu.


CITEŞTE MAI MULT
PREGĂTIREA UTILAJELOR NEW HOLLAND PE TIMPUL IERNII

PREGĂTIREA UTILAJELOR NEW HOLLAND PE TIMPUL IERNII

 

 

Pregătirea utilajelor în sezonul rece a devenit un imperativ pentru fermierii români care sunt conștienți că performanța și productivitatea echipamentului încep cu o întreținere corectă.

 

Specialiștii New Holland fac o trecere în revistă a celor mai bune metode de conservare a mașinilor agricole autopropulsate, metode care diferă în funcție de specific și funcționalitate.

 

 De exemplu, pentru utilajele motorizate – tractoare, combine de cererale și de struguri, încărcătoare cu braț telescopic, mașini de stropit autopropulsate – se impune verificarea numărului orelor de funcționare și a datei efectuării ultimei revizii sau verificări de service, anterior perioadei de depozitare. Fiecare utilaj are propriul ‘’program’’ de service recomandat de producător și detaliat în manualul de utilizare.

 

Pentru perioadele scurte de depozitare, exigențele de întreținere sunt mai mici, însă pentru perioade ce depășesc o lună de zile se recomandă înlocuirea filtrelor și a uleiului de motor.

 

Pentru un management corect al timpului de muncă și al banilor, recomandarea specialiștilor de produs este de a întocmi o listă de piese și de consumabile și chiar contractarea de servicii de reparație, acolo unde este cazul.

 

Bine de știut este că, în cazul tractoarelor, care sunt predispuse la formarea condensului în interiorul rezervorului, se impune umplerea completă a acestuia, nu golirea, așa cum se obișnuiește în practică.

 

Toate suprafețele metalice trebuie gresate pentru prevenirea ruginii, iar suprafețele deasupra cărora este desprinsă vopseaua trebuie cercetate cu atenție pentru a vedea dacă necesită vreo reparație specială.

 

Combina reprezintă cea mai importantă investiție dintr-o fermă, iar durata sa de viață depinde de urmarea întocmai a pașilor procesului de întreținere.

 

În cazul combinelor, specialiștii recomandă demontarea headerului și a sistemului de alimentare pentru a facilita curățarea temeinică a interiorului și exteriorului, deoarece pleava sau resturile rămase în mașină vor atrage umezeala și rugina.

 

După finalizarea spălării cu apă, trebuie procedat la pornirea motorului și la cuplarea mecanismului de treierat și a alimentatorului pentru a vă asigura că toată apa s-a scurs din combină.  Sistemul de treier și motorul trebuie oprite după aproximativ 15 minute de funcționare.

 

 Următorul pas este amplasarea de substanțe raticide sub formă de momeli în toate părțile sensibile ale combinei. În caz contrar, rozătoarele pot afecta instalația electrică.

Sistemul de curățare trebuie, de asemenea, demontat, curățat și șters cu ulei pentru a preîntâmpina formarea ruginei. Demontarea lanțurilor și ‘’conservarea’’ pe timpul iernii în ulei sau în motorină este la fel de importantă pentru prelungirea duratei de viață a utilajului. Părțile metalice trebuie vopsite cu vopsea anticorozivă sau trebuie unse cu ulei sau vaselină. Același tratament trebuie aplicat și cilindrilor hidraulici, ansamblului de lagăre și de rulmenți.

 

 Curelele trebuie curățate și reglate din nou, dacă este necesar. Radiatorul se curăță cu aer comprimat sau cu jet de apă sub presiune, iar condensatorul necesită o curățare cu apă sub presiune joasă. La sfârșit, rezervorul de combustibil trebuie umplut complet.

 

Valabil deopotrivă pentru tractoare și combine este scoaterea bateriei din utilaj și păstrarea acesteia în loc ferit de umezeală și temperaturi ridicate. După curățarea bornelor acesteia, bateria trebuie încărcată cel puțin o dată pe lună, în intervalul nefuncționării utilajului.

 


CITEŞTE MAI MULT
New Holland câștigă premiul Good Design® 2018 pentru Tractorul pe Gaz Metan

New Holland câștigă premiul Good Design® 2018 pentru Tractorul pe Gaz Metan

 

New Holland a primit prestigiosul premiu Good Design® pentru conceptul de Tractor alimentat cu Gaz Metan din  partea Chicago Athenaeum, Muzeul de Arhitectură și Design și Centrul European pentru Arhitectură, Design, Arte și Studii Urbane.

 

Juriul, format din specialiști în design și industrie, jurnaliști și critici, a premiat tractorul pe metan care reimagineză designul standard al tractorului, dezvăluie o tehnologie a viitorului și deschide calea către noi opțiuni ale tehnologiei alternative în agricultură.Tractorul pe gaz metan a fost echipamentul selectat de juriu dintr-o vastă flotă de echipamente concurente, aparținând producătorilor de top din peste 47 de țări.

 

În realizarea acestui tractor, echipa de designeri ai CNH Industrial a regândit designul astfel încât acesta să fie complet compact. De altfel, capota, aripile din față și din spate și rezervorul fac din acest tractor o apariție foarte elegantă. Grație creșterii suprafeței vitrate cu 20% față de un tractor standard, operatorul are vizibilitate la 360 grade.

Premiul recunoaște cele mai inovatoare și de ultimă generație echipamente în materie de design din toată lumea, iar selecția se bazează pe criterii de calitate a design-ului, funcționalitate și estetică.

În calitate de câștigător al premiului, tractorul pe gaz metan va fi protagonistul Anuarului Good Design 2018-2019.

 

Carlo Lambro, Președintele New Holland, a afirmat că: Acest premiu prestigios recunoaște abordarea New Holland ca fiind una inovatoare și futuristă: folosirea unor tehnologii avansate, menite să protejeze mediul, vizibilitatea mare a cabinei vitrate în totalitate, ergonomia și operarea intuitivă oferă o idee amplă despre viziunea New Holland asupra viitorului. Tractorul pe metan împinge limitele combustibilul alternativ și pe cele ale tehnologizării agricole în asemenea măsură încât rezultatul nu poate fi decat o agricultură sustenabilă și eficientă.

 

Tractorul cu gaz metan a fost proiectat pe baza prototipului anterior al tractorului T6 Methane Power pentru a atinge un progres tehnologic semnificativ și dispune de un sistem de propulsie care utilizează o tehnologie eficientă de combustie, dezvoltată de către FPT Industrial, special pentru domeniul agricol. În condiții reale de lucru, tractorul pe gaz metan degajă cu 10% mai puține emisii de CO2  și reduce emisiile totale cu 80% față de un tractor diesel tradițional. Echipa New Holland a reproiectat și structura exterioară a tractorului, inspirându-se din industria auto, astfel că noul utilaj este mult mai compact, iar elementele ce țin de marcă, scaunul în formă de frunză și farurile cu logo-ul New Holland sunt mult mai vizibile.

 

Tractorul pe metan este la fel de performant și fiabil ca echivalentul său Diesel, dar cu cost de funcționare redus cu 30%.


CITEŞTE MAI MULT
Kverneland, 140 de ani de istorie și inovație

Kverneland, 140 de ani de istorie și inovație

 

2019 este al 140-lea an de când Kverneland produce echipamente agricole.

Istoria mărcii începe în anul 1879 într-un orășel de fierari din Norvegia, Kvernaland, unde Ole Gabriel Kverneland a construit o forjă de producție a coaselor, care a devenit ulterior un centru de producție a plugurilor pentru cai.

 

În timpul revoluției industriale, tracțiunea animală a fost înlocuită de tracțiunea auto, iar gama de implementuri a crescut pe baza ideilor inovatoare și cerințelor tot mai crescute ale fermierilor.

 

Astăzi, adică 140 de ani mai târziu, Kverneland a devenit un important furnizor de tehnică agricolă performantă, iar liderii grupului mulțumesc tuturor clienților fideli, partenerilor și distribuitorilor Kverneland din lumea întreagă, fără de care brandul prezent nu ar fi existat.


CITEŞTE MAI MULT
Sistemele Intellisense și Intelligent Trailer Braking System, premiul pentru cele mai inovatoare tehnologii agricole ale anului 2019

Sistemele Intellisense și Intelligent Trailer Braking System, premiul pentru cele mai inovatoare tehnologii agricole ale anului 2019

 

Societatea Americană a Inginerilor Agricoli și Biologici (ASABE) a deliberat ca sistemul New Holland IntelliSense ™ și Sistemul Inteligent de Frânare a tractoarelor cu remorcă să primească premiul  AE50 al anului 2019.

 

Premiul, sponsorizat de revista ASABE Resource, recompensează cele mai inovatoare tehnologii și sisteme tehnice din industria alimentară și agricolă.

 

Aceasta este cea mai recentă recunoaștere primită de cele două sisteme noi marca New Holland care au primit premii în întreaga lume pentru beneficiile pe care le aduc fermierilor.

 

Sistemul pro-activ și automat IntellisenseTM, disponibil pe combina New Holland CR Revelation duce automatizarea la un nou nivel, fiind gândit pentru obținerea unui randament maxim, pentru reducerea pierderilor și pentru eliminarea spargerii semințelor. Sistemul permite combinei să facă toate ajustarile necesare la fiecare 20 de secunde prin selectarea celei mai bune opțiuni din 280 de milioane de posibilități existente. Sistemul a fost prezentat în avanpremieră la evenimentul Field Academy 2018 care a avut loc în România, în ferma Lux Com a domnului Gheorghe Țuțuianu.

Sistemul IntelliSenseTM înseamnă mai puține decizii de luat de către operator, înseamnă confort și încredere în munca depusă și o interfață de operare simplă și intuitivă.

Acest sistem îi permite operatorului să aleagă din 4 moduri de lucru disponibile: Limited Loss/Limitarea pierderilor, Best Grain Quality/Cea mai bună calitate a boabelor, Maximum Capacity/Capacitate Maximă sau Fixed Throughput/Debit Fix.

 

IntelliSense™ verifică parametrii combinei în timpul recoltatului în funcție de obiectivele fermierului și reglează automat și constant sistemele deja existente: Cruise Control, IntelliCruise, OptiFan, DynamicFlow.

 

 

IntelliCruise™ II, sistemul de alimentare uniformă cu material a mașinii este optimizat ca să crească viteza de răspuns și stabilitatea utilajului. Sistemul IntelliCruise™ II de alimentare disponibil pe CR Revelation, care reglează automat viteza de înaintare a utilajului este acum prevăzut cu noi funcții și oferă posibilitatea de a opta pentru una din trei ‘’strategii de recoltare’’, astfel încât fermierul poate ajunge rapid la rezultatul dorit: modul Maximum Capacity/Capacitate Maximă crește viteza de lucru a utilajului utilizand puterea maximă a motorului sau până la viteza maximă de înaintare; modul Fixed Throughput/Debit Fix ajustează viteza de înaintare prin stabilirea unei încărcari prestabilite ale combinei, astfel încât productivitatea să rămână constantă chiar și în sole cu producție neuniformă; modul Limited Loss/Limitarea pierderilor variază viteza de la sol pentru a menține un flux constant, dar daca acest lucru face ca pierderile să crească, atunci debitul este redus automat pentru a le reduce.

Acest sistem a fost premiat datorită beneficiilor importante pe care le aduce operatorilor: mai puține decizii de luat, confort sporit și încredere în munca desfășurată, reducerea nivelului de oboseală și surmenaj și o interfață de lucru mult mai facilă.

 

Sistemul Intelligent Trailer Braking System este, de asemenea, o caracteristică inovatoare care controlează sistemul pneumatic de frânare al remorcilor tractate de tractoare. Dezvoltat pentru gama de tractoare cu transmisie AutoCommand, T7 și T6, sistemul asigură stabilitate la frânarea cu o remorcă, în special pe suprafețe cu frecare redusă, având ca rezultat o mai mare siguranță.Mai mult, sistemul se asigură că viteza de decelerare a tractorului și a remorcii se aliniază atunci când viteza tractorului este redusă prin utilizarea exclusivă a transmisiei cu variație continuă.

 

Acest lucru este posibil prin detectarea vitezei de decelerare a tractorului și apoi prin aplicarea automată a frânelor pneumatice ale remorcii și prin modularea acțiunii acestora pentru a se asigura că remorca acționează cu aceeași viteză.

 

Companii din întreaga lume s-au înscris în competiția anuală ASABE, întrând în cursa pentru AE50 și peste 50 de produse de top au făcut parte din finaliști. Juriul a selectat produsele inovatoare care aduc cele mai bune avantaje pentru industria alimentară și agricolă. 


CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept, cel mai bun importator din lume al utilajelor Kverneland pentru anul 2017

AgroConcept, cel mai bun importator din lume al utilajelor Kverneland pentru anul 2017

 

AgroConcept a fost desemnat în luna noiembrie a acestui an ''Cel mai bun importator din lume al utilajelor Kverneland’’ ca urmare a rezultatelor de vânzări și a modului în care s-a format rețeaua de distribuție a Kverneland în anul 2017.

 

Acest titlu este acordat anual către unul dintre distribuitorii mondiali ai Kverneland. După mai bine de 3 ani, AgroConcept a reușit să crească notorietatea acestui brand pe piața autohntonă, să aducă producătorul norvegian mai aproape de fermieri prin training-uri tehnice de produs și să asigure fermierii de calitățile tehnice ale echipamentelor prin sesiuni de demonstrații agricole.

 

‘’Este un premiu care aparține fiecăruia dintre angajații AgroConcept, încă o dovadă că eforturile profesionale și determinarea noastră, a tuturor, ne fac să avansăm pe o piață foarte competitivă. Este și o dovadă că munca noastră este recunoscută atât de partenerii companiei, cât și de clienții noștri’’, Marco Tronchi, CEO AgroConcept.

 

Piața utilajelor Kverneland în România este prosperă, iar gama gama furnizată de producător cuprinde echipamente pentru arat, pentru cultivarea solului, echipamente de semănat, mașini de erbicidat și de fertilizat, echipamentepentru recoltarea furajelor și hrana animalelor, precum și soluții electronice pentru tractoare și utilaje agricole.

 


CITEŞTE MAI MULT
În urma tragerii la sorți a concursului Cumpărați un tractor, câștigați un echipament!, cele 3 implementuri au ajuns la Botoșani, Timiș și Mureș

În urma tragerii la sorți a concursului Cumpărați un tractor, câștigați un echipament!, cele 3 implementuri au ajuns la Botoșani, Timiș și Mureș

 

Sâmbătă, 3 noiembrie, în standul AgroConcept de la Indagra, a avut loc tragerea la sorți care a încheiat campania ‚Cumpărați un tractor, câștigați un echipament!’ lansată în data de 3 septembrie.

 

Toți fermierii care au finalizat achiziția de tractoare T5 Electro Command și T7 cu ampatament standard și lung până la 31 octombrie 2018 au intrat în cursa pentru  3 echipamente Kverneland: un Cultivator Kverneland TLG 400, o Grapă cu discuri Kverneland Qualidisc Farmer 4000 Actiflex și o Mașină de împrăștiat îngrășăminte Kverneland Exacta HL 3225 Hydraulic.

 

Înscrierea la tombola s-a facut pe baza unui formular de participare pe care toți fermierii l-au completat la livrarea utilajului, iar regulamentul concursului a fost disponibil pe website-ul AgroConcept pe toată perioada valabilității campaniei. Tragerea la sorți a fost publică și s-a desfășurat în prezența unei comisii formate din 3 reprezentanți ai AgroConcept și a unui notar public care a supervizat toți pașii extragerii și a validat firmele participante.

 

În urma extragerii de sâmbătă, mașina de împrăștiat va ajunge la PFA Gherendi Elena Daniela din localitatea Piriu Crucii, județul Mureș care a achiziționat un tractor T7.165. Spreaderul Exacta HL 3225 Hydraulic este o mașină purtată cu prindere în 3 puncte Cat.2, cu buncăr de 3225 litri (mașina de bază 1875 litri + extensii 2x675 litri), cu sistem de curgere centrală CentralFlow și sistem de împrăștiere dublu disc cu 8 vane pe disc (2 fixe și 6 detașabile de 285cm).

 

 

Tractorul T7.165 l-a băgat în concurs și pe Boșică Alexandru Sebastian I.I, din localitatea Petroman, județul Timiș care a câștigat cultivatorul Kverneland TLG 400. Cultivatorul este purtat, cu prindere în 3 puncte, cadru pliabil și lățime de lucru de 4 m. Echipamentul dispune de tăvălug frontal tip colivie cu 8 bare, cu 16 ancore semi-curbe 45x10mm și 31 ancore semi-curbe 32x10mm, pe câte 2 rânduri.

 

 

Grapa cu discuri Qualidisc Farmer 4000 Actiflex ajunge la Ostaci Ionel I.I din sat Drăgălina, județul Botoșani care a achiziționat în octombrie mai multe echipamente, printre care și un tractor T7.165.

 

Grapa are o lățime de lucru de 4m, 32 de discuri conice cu diametru de 520m, 5mm grosime și cu rulmenți HeavyDuty care nu necesită mentenanță. Grapa are și tăvălug Actiflex cu diametru de 580mm cu grad de compactare de 160kg/m.

În concurs au intrat 21 de fermieri din toate zonele țării.


CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept continuă demersul didactic de susținere a școlii românești de mecanici agricoli prin proiectul “M. Kogălniceanu“ din Miroslava, județul Iași

AgroConcept continuă demersul didactic de susținere a școlii românești de mecanici agricoli prin proiectul “M. Kogălniceanu“ din Miroslava, județul Iași

 

Demersul didactic în sistem dual început anul trecut cu  Liceul tehnologic V. Harnaj“ din Bucuresti a pornit din conștientizarea nivelului precar de echipare a școlilor românești de mecanici agricoli care nu dispun de infrastructura necesară practicii.

 

A apărut astfel necesitatea ca aceștia să facă practică în condiții reale de lucru pentru a putea dobândi cunoștințe reale în industria tehnicii agricole. La liceul V. Harnaj“, grupa AgroConcept are 5 elevi în clasa a X-a și 2 în clasa a IX-a, iar contribuția companiei la dezvoltarea elevilor este atât una didactică, cât și una financiară (prin burse, acoperirea cheltuielilor de școlarizare, hrană și transport).

 

Anul acesta, AgroConcept extinde această direcție printr-un parteneriat cu Colegiul  Tehnologic “M. Kogălniceanu“ din Miroslava, județul Iasi, unde, după un proces de selecție, au fost aleși 2 elevi din clasa a X-a și 3 din XI-a pentru a face practică în centrul regional de la Iași. Programul de formare al elevilor este de 2 zile în fiecare săptămână pentru cei mai mici și de 3 zile pe săptămână pentru cei mai mari.

Pentru cei 5 elevi, AgroConcept va acoperi cheltuielile de cazare și cele de masă și, în plus, la finalul acestui an școlar va acorda 3 burse de merit.

 

Scopul acestor eforturi conjugate este de a îndruma elevii și de a-i motiva să acumuleze cunoștinte temeinice în domeniul mecanicii agricole. După terminarea liceului și efectuarea acestor stagii de pregătire, elevii se vor putea alătura echipei de specialiști tehnici AgroConcept.


CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept, partener Field Academy 2018, prezintă în avanpremieră noua serie de inovații New Holland

AgroConcept, partener Field Academy 2018, prezintă în avanpremieră noua serie de inovații New Holland

  • România, gazdă în premieră pentru cel mai mare training European de combine New Holland
  • Gama CR Revelation Tier 5 cu sistem IntelliSense™ aduce automatizarea la un nivel superior
  • Noua combină 80 face disponibilă tehnologia Twin Rotor în fermele de mici dimensiuni
  • Dispozitivul EVO NIR - analiza în timp real a nutrienților

 

Field Academy este cel mai mare training internațional de combine New Holland.

Este un eveniment organizat anual de CNHi în locații diferite, în ferme adevărate și în condiții reale de recoltare cu scopul de a pregăti forța de vânzări și after-sales, de a o aduce cît mai aproape de valorile New Holland și de așteptările clienților.

Ediția din 2018 este prima organizată în Europa de Est și este o mare onoare pentru AgroConcept să facă parte dintr-un proiect de o asemenea anvergură. Este o confirmare a celor 3 ani de activitate, a efortului depus de întreaga echipă pentru a reprezenta cu success în România cele mai productive combine de pe piață, o marcă istorică, de Record Mondial.

Ferma LuxCom a Ambasadorului New Holland Gheorghe Țuțuianu devine astfel prima fermă din România care găzduiește un training  de combine internațional, cu peste 400 de participanți și 35 de utilaje pe o durată de 30 de zile.

Pentru AgroConcept, cu o echipă de 230 de persoane și în continuă creștere, programele de training sunt prioritare. Field Academy 2018 este astfel o nouă o oportunitate de pregătire, dar și un prilej de a prezenta în avanpremieră inovațiile New Holland atât celor din interiorul companiei cât și clienților invitați pentru o zi dedicată în luna iulie.

 

New Holland  - CR Revelation, gama de Record Mondial ce aduce automatizarea la un nivel superior prin sistemul IntelliSense™

 

CR Revelation este noua gamă de combine New Holland Tier 5. Gama include 7 modele cu puteri cuprinse între 415 CP și 700 CP.

Combinele CR detin deja 2 Recorduri Mondiale la recoltat de grîu și soia, iar prin adăugarea sistemului IntelliSense™, New Holland restabilește supremația mondială a celei mai mari capacități și a celei mai puternice combine de pe piață, cu un sistem reproiectat de gestionare a reziduurilor, un flux de cultură reglabil îmbunătățit si un upgrade al puterii.

 

IntelliSense™ este un sistem gândit să răspundă uneia dintre cele mai mari provocări ale operatorului de combină: cum să obțină randament maxim și să reducă la minim pierderile și spargerea semințelor?

 

IntelliSense™ verifică parametrii combinei în timpul recoltatului în funcție de obiectivele fermierului și reglează automat și constant sistemele deja existente: Cruise Control, IntelliCruise, OptiFan, DynamicFlow.

Clienții care au participat la teste în Franța și Germania au declarat că sistemul i-a ajutat să obțină a creștere a performanței și a calității recoltei. Cu o interfață intuitivă, ușor de folosit, noul system aduce beneficii remarcabile pentru modul de lucru al operatorului și pentru eficiența productivității combinei.

  1. Creșterea capacității de recoltat:
  • 5-10% pentru un operator cu experiență medie
  • 15-20% pentru un operator fără experiență
  1. Mai puține reglaje:
  • IntelliSense™ poate face minim de 10 ori mai multe reglaje pe zi decât un operator, în mod automat
  1. Reduce pierderile:
  • Detectează și corectează automat încărcarea pe casa sitelor
  1. Calitate mai bună a semințelor:
  • Monitorizează permanent calitatea semințelor și adaptează automat setările dacă este necesar
  1. Crește confortul și încrederea operatorului:
  • Operatorul se poate concentra asupra heder-ului, alimentării și descărcării, în timp ce IntelliSense™ se ocupă de procesul de recoltat
  1. Reduce oboseala:
  • Păstrează productivitatea maximă pe parcursul întregii zile de recoltat

 

CR7.80, cel mai nou model din gama CR Revelation

Cu o putere maximă de 415 CP și un buncăr de cereale de 9500 de litri, noua combină face disponibilă tehnologia TwinRotor și fermelor de mici dimensiuni și lărgește practic aria de adresabilitate a combinelor CR.

CR7.80 are un rezervor de 750 de litri, dispune de un Motor Cursor 9 Tier 5, o capacitate de decărcare de 126l/min, retur pe o singură parte și rotori de 17 inch.

 

Dispozitivul EVO NIR - analiza în timp real a nutrienților, atât pentru combine cât și pentru prese de balotat și mașini de recoltat furaje

Noul dispozitiv face din CR Revelation prima combină capabilă să furnizeze o analiză completă a nutrienților semințelor in timp real. Dispozitivul analizează Umiditatea, Proteinele, Grăsimea, Amidonul cu o acuratețe desăvârșită. Calitatea și valorile lor sunt astfel accesate facil.

Prin catrografierea valorilor nutriționale, cantitatea de fertilizant poate fi optimizata pe viitor, obținând producții mari cu costuri reduse.

Fermierul va cunoaște coținutul complet al recoltei sale și va putea negocia un preț mai bună pe baza valorii nutriționale dovedite a recoltei.


CITEŞTE MAI MULT
Cea mai vastă flotă expozițională a AgroConcept la ediția 2018 a târgului  AgriPlanta-RomAgroTec

Cea mai vastă flotă expozițională a AgroConcept la ediția 2018 a târgului AgriPlanta-RomAgroTec

 

Ediția curentă a celui mai mare târg agricol din România este o ocazie favorabilă pentru AgroConcept de a aduce în fața fermierilor vizitatori cea mai mare flotă de utilaje New Holland expusă vreodată.

În acest scop, suprafața expozițională a fost mărită la 2200 mp, cu 200 mp mai mult decât în anii precedenți, iar flota expusă este cuprinsă din 12 tractoare cu puteri cuprinse între 55 și 557 CP, 4 combine de game diferite, 1 telehandler din seria LM și 8 implementuri Kverneland.

Tractoarele expuse fac parte din gamele T4 Speciality, TD5, T5 Utility și T5 Electro Command,      T6 Tier 4B, T7 cu ampatament standard și cu ampatament lung, T8 și T9. Astfel, AgroConcept va prezenta fermierilor și varianta de tractor articulat din gama New Holland, tractorul T9.565. Tractoarele din seria T9 sunt disponibile în două dimensiuni, modelele T9 cu cadru de 36 inch, dezvoltând o putere maximă de 435 până la 557 CP.

Bineînțeles că din flota expusă nu puteau lipsi tractorul T8 Tier 4B AutoCommand care poate atinge o putere maximă de 435 CP și tractorul T6.165 Dynamic Command, premiat cu titlul „Machine of The Year 2018” la ultima ediție Agritechnica.

Utilajele expuse sunt adevărate probe de forță, eficiență și productivitate, iar cap de listă este, și de această dată, combina CR 10.90 aflată pe prima poziție a gamei sale care continuă istoria de succes a rotativelor pure, oferind agricultorilor o calitate imbatabilă a boabelor și paielor.

CR 10.90 a obţinut recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în opt ore, respectiv 797.656 tone de grâu, capacitatea de vârf fiind de 135 tone/oră în condiții reale de recoltare. Combina din gama CR va fi echipată cu heder Varifeed de 12,5M/41FT și va fi secondată de două combine din seriile mai mici, CX6.80 și TC5.80.

Dupa succesul avut de combina de recoltat struguri Braud 9060L la Agraria, Cluj, decizia de a expune acest utilaj și la Fundulea a venit de la sine, astfel că și fermierii din Bărăgan vor putea vedea acest utilaj ce face parte dintr-o serie recent premiată la nivel mondial.

Zona implementelor Kverneland va fi la fel de impresionantă, iar echipamentele expuse vin din două zone cheie ale muncilor agricole, pregătirea solului și îngrijirea culturilor. Flota de implementuri cuprinde plugul reversibil RN de 8 trupițe, grapele cu discuri Qualidisc Pro 7m și Qualidisc Farmer 300, combinatorul CTC 427, semănătorile de păioase și de prășitoare u-drill 600 și Optima TF Profi e-drive și mașinile de împrăștiat și de stropit Exacta TL-Geo 3900 și iXDrive 6240.

AgroConcept va prezenta și de această dată simulatorul PLMPrecision Land Management cu două monitoare digitale și volan unde agriculturii vor putea testa sistemele avansate ale agriculturii de precizie.

Pe vizitatorii standului AgroConcept îi așteaptă oferte de finanțare și promoții speciale, valabile în perioada târgului. Toți cei ce comandă piese de schimb în perioada târgului vor beneficia de 35% discount la toate piesele originale New Holland.

În prima zi a târgului, joi 17 mai 2018, la orele 11:00, Vicepreședintele New Holland Agriculture EMEA, Alessandro Maritano va susține o conferință de presă în prezența presei agricole și a fermierilor vizitatori. Vizita sa este o premieră, iar evenimentul îi va avea ca amfitrioni si pe membrii consiliului administrativ al AgroConcept.

 


CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept participă la Agraria pentru al treilea an consecutiv

AgroConcept participă la Agraria pentru al treilea an consecutiv

 

Pentru al treilea an consecutiv, 2000 mp din parcela expozițională a celui mai mare târg din Transilvania, Agraria sunt ocupați de AgroConcept, Importator și Distribuitor Exclusiv al mărcilor New Holland Agriculture și Kverneland.

 

Prin ediția 2018 a târgului, AgroConcept aduce în fața fermierilor din partea central-vestică combina TC5.90 Hillside destinată lucrărilor pe suprafețe înclinate, ce dezvoltă o putere maximă de 258 CP, tractoare cu puteri cuprinse între 75 și 260 CP și echipamente pentru lucratul solului și îngrijirea culturilor.

 

Surpriza standului AgroConcept este combina de recoltat struguri Braud 9070 potrivită pentru regiunile viticole ale Ardealului. Braud 9070L este o premieră pentru flota de mașini expusa la târgurile de profil din țară și, cu acest utilaj, AgroConcept speră să deschidă apetitul cultivatorilor de viță de vie pentru asemenea echipamente de recoltat specializate. Braud 9070L este o combină pentru recoltat struguri, multifuncțională, cu sistem de cuplare / decuplare rapidă, cu distanță între rânduri mai mare de 1,6 m și cu gardă la sol ce ajunge la 2,6 m (cand utilajul este complet ridicat). Gama de combine de recoltat de mare capacitate Braud 9000 este rezultatul unei istorii ce datează din 1975 cand a fost lansat prototipul Braud 1020. Combina are motorizare Tier4B cu sistem de reducere selectiv catalitică a noxelor și dezvoltă 164 CP. Recuzita și mobilierul expoziționale ale standului vor avea în centru mașina de recoltat struguri, iar fermierii o vor putea vizualiza pe toată perioada târgului.

 

Flota de tractoare cuprinde modelele lansate recent T4.75 Speciality, T5.95 Utility, T5.110 Electro Command, T6.180 Tier 4B și T7.165 cu ampatament standard, dar și modelele consacrate deja, TD5.95 și T7.260.

Echipamentele Kverneland expuse sunt destinate lucrărilor agricole din toate sezoanele, astfel că vizitatorii vor putea vedea plugul reversibil cu 4 trupițe LD 100-200, mașina de împrăștiat amendamente Exacta TL 1875, semănătoarea de plante prașitoare pe 6 rânduri Optima cu secții HD, cultivatorul CTC 427 pentru pregătirea patului germinativ, cositoarea Taarup și grapa cu discuri Qualidisc.

Toate utilajele New Holland pot fi achiziționate printr-o ofertă de finanțare cu condiții speciale, valabilă pentru tranzacțiile încheiate pe perioada târgului.


CITEŞTE MAI MULT
Agritechnica 2017, o ediție dedicată inovațiilor New Holland

Agritechnica 2017, o ediție dedicată inovațiilor New Holland

 

 

Ediția curentă a expoziției internaționale de tehnică agricolă, Agritechnica, organizată la Hanovra, Germania în perioada 12-18 Noiembrie va fi un real succes pentru New Holland Agriculture care își propune lansarea de noi utilaje, de tehnologii agricole inovatoare și de strategii și tactici ce țin de prezentarea mărcii.

 

AgroConcept, importatorul și distribuitorul exclusiv New Holland Agriculture în Romania participă la Agritechnica cu o delegație formată din fermieri locali, o parte din ei desemnați cu ani urmă cu titulatura de Ambasadori New Holland.

 

Standul New Holland din acest an este localizat în Hala 3 și se întinde pe o suprafață de 3.100 m2 , cu o nouă organizare spațială departajată pe criterii cromatice care delimitează 5 zone cu tematici diferite, una dintre ele dedicată exclusiv construcțiilor.

 

Zona centrală este, în mod evident, dedicată inovațiilor, adică acelor utilaje care adaugă valoare mărcii, departajând-o de alte mărci din domeniu: Combina de Record Mondial CR10.90, Tractoarele T6 Dynamic CommandTM, T7.270 și T7.215S. Zona, delimitată de producătorul italian, cu indicatorul “Innovation AREA”, va prezenta publicului vizitator și conceptul de tractor autonom NH Drive (T8.435 ST) cu opțiuni PLM, pentru agricultura de precizie, dar și conceptul de Tractor pe gaz metan.

 

Zona dedicată mașinilor de recoltat aduce în prim-plan combinele TC5.80, CX6.90, CX7.90 și mașina de recoltat furaje FR.920. Zona de tractoare cu puteri mari este populată de tractoarele din seria T6, T7, iar din gama de prese de balotat, New Holland propune Big Baler Plus, Roll Belt și RB125 Combi.

 

Desigur că din portofoliul tehnic expus nu puteau lipsi gama medie și tractoarele speciale, T4S, T4, T5, T5 Electro Command și T4F.

În cadrul ediției Agritechnica din acest an, New Holland Agriculture își propune fortificarea poziționării mărcii ca lider în tehnologia sustenabilă și inovatoare, prezentarea mărcii ca fiind una completă în ceea ce privește gama de echipamente și asigurarea unei imagini puternice și remanente prin instrumente consistente de comunicare.

 

AgroConcept a lansat deja pe piața din România 3 dintre seriile de tractoare prezentate la Hanovra

 

AgroConcept a inclus în oferta locală de echipamente tractoarele din gama nouă, T5 Utility,T5 Electro Command și T6 cu motorizare Tier 4B.

Tractorul T6 este unul dintre cele mai versatile tractoare de pe piață, acesta fiind și motivul pentru care a ajuns în fermele din țară în număr foarte mare. Noua serie T6 se remarcă printr-un design puternic, dar și prin îmbunătățiri dictate de exigențele din câmp, fiind echipată cu motor Nef ECOBlueTM HI-eSCR (cu sistem de reducere selectiv catalitică a noxelor cu eficiență ridicată), dezvoltată de FPT Industrial, care respectă normele Tier 4 B privind emisiile.

 

Această linie de tractoare include șase modele și a fost concepută pornind de la necesitățile fermierului de rând,  existând posibilitatea de a alege dintre cinci modele în patru cilindri, cu o putere cuprinsă între 115 – 145 CP sau modelul de vârf, T6.180 în șase cilindri, cu o putere maximă de 145 CP.

 

Îmbunătățirile aduse de New Holland tractorului T5 au fost extinse astfel încât acest tractor să corespundă noilor standarde de poluare Tier 4B și să includă caracteristici noi menite să crească confortul operatorului, eficiența și productivitatea. Tractorul are o structură compactă care se îmbină perfect cu motorul F5C produs de FPT Industrial, un motor eficient dotat cu tehnologie ECOBlue™ Compact HI-eSCR pentru a respecta standardul Tier 4B, care oferă performanțe îmbunătățite și până la 24% mai multă rezervă de cuplu.

 

Gama Electro Command include 3 modele care au fost gândite de la bun început pentru a garanta o distribuire perfectă a puterii în cadrul întregii game. Versiunea de bază, T5.100, dezvoltă o putere de 99 CP care ajunge până la 117 CP în cazul versiunii de vârf, T5.120.

 

Prin lansarea noilor tractoare T5 Utility Tier 4A, New Holland își confirmă poziția de lider în segmentul tractoarelor de clasă medie.

Noul tractor duce mai departe renumele seriei succesoare T5000, cu îmbunătățiri semnificative în termeni de productivitate și competitivitate. T5 Utility stă la baza noii game de tractoare cu puteri medii și este disponibil în 5 modele, cu puteri ce variază de la T5.75 CP la T5.115 CP. Această serie concentrează multiple opțiuni de putere și transmisie, astfel încât să existe compatibilitate cu orice operație agricolă. Modelele heavy-duty ale seriei cresc masa maximă autorizată până la  6.500 kg, iar cabina modernă oferă vizibilitate și confort în timpul lucrului.

 


CITEŞTE MAI MULT
„Agricultura inteligentă” în viziunea AgroConcept la Indagra 2017

„Agricultura inteligentă” în viziunea AgroConcept la Indagra 2017

Participarea la ediția 2017 a târgului Indagra organizat la Romexpo este o premieră pentru AgroConcept, importatorul exclusiv al mărcilor New Holland și Kverneland în România.

Prin această participare în premieră, AgroConcept mizează pe ideea de „agricultură inteligentă” și pe eficiența în utilizarea utilajelor agricole și de aceea, nu suprafața standului este în focus, ci prezentarea acelor utilaje care aduagă plus valoare muncii agricole în termeni de eficiență și productivitate: tractorul New Holland T7.315 Auto Command  și mașina de împrăștiat amendamente Kverneland Exacta TL 1875, un utilaj folosit intensiv în acest sezon.

 

Tractorul T7.315 Auto Command este unul dintre cele mai mari tractoare din gama New Holland, care dezvoltă o putere nominală de 300 CP și o putere maximă de 313 CP. Tractorul T7.315 are un design robust și este echipat cu transmisie cu Auto Command cu variație continuă și cu 4 puncte de transmisie 100% mecanică la roată. Utilajul se remarcă printr-un nivel ridicat de confort datorită suspensiei față TerraGlide și suspensiei pe cabină, ambele fiind dotări standard.

 

Tractorul este perfect compatibil cu sistemul Intellisteer cu corecție RTK care se poate monta fie din fabrică, fie cu ajutorul personalului autorizat al AgroConcept și care va oferi fermierilor un nivel ridicat de precizie de până la 1,5 cm. În perioada 1 octombrie – 15 decembrie, sistemele pentru agricultura de precizie au prețuri speciale la AgroConcept, astfel că sistemul de ghidare manuală FM 750 Lite poate fi achiziționat la 1990 eur., pachetul upgrade RTK la 4099 eur., iar sistemul de ghidare automată EZ-Pilot la 5990 eur. De asemenea, toate piesele de schimb originale New Holland și uleiurile Ambra au prețuri reduse cu 25% până în luna decembrie.

 

Echipamentul Kverneland expus este Exacta TL 1875, o mașină de fertilizat cu cântărire, ce prezintă avantajul unei împrăștieri independente de viteza tractorului, precum și al unei calibrări automate, cu frecvență mare. Aceste două caracteristici au ca rezultat o dozare exactă a fertilizantului, recolte mai mari și costuri reduse.

 

Mașina are 4 celule de cântărire, cu o capacitate individuală de 5 tone care sunt  poziționate atât în față, cât și în spate. În plus, mașina este dotată cu un senzor de referință pentru corecții suplimentare în cazul lucrului în pantă sau în caz de șocuri.  Terminalul IsoMatch Tellus GO este compatibil ISOBUS și este posibilă dotarea opțională cu GPS, pentru controlul automat al celor două discuri de împrăștiere, precum și pentru oprirea/pornirea la capetele de rând. Se poate opta și pentru aplicare cu rată variabilă, conform hărților de fertilizare. Utilajul are un buncăr de bază de 1875 litri căruia i se pot adăuga extensii de 675 litri.


CITEŞTE MAI MULT
Noile tractoare New Holland la Agralim 2017, Iași

Noile tractoare New Holland la Agralim 2017, Iași

 

În cadrul ediției 2017 a expoziției Agralim care reunește fermierii de pe zona Moldovei, AgroConcept va aduce în atenția vizitatorilor gama nouă de tractoare New Holland, o premieră pentru piața națională. Pe o suprafață expozițională de 500 mp vor fi expuse tractoarele New Holland T5.95 Utility cu transmisie Dual Command, T5.110 Electro Command, T6.180 Tier 4B și T7.165 cu ampatament standard. Gama nouă cuprinde tractoare cu motorizari Tier 4B, cu specificații tehnice care le recomandă pentru orice fermă și operație agricolă și cu un design nou, regândit.

Tractorul T5.95 Utility este dotat cu motor FPT Industrial F5C care respectă normele de emisie Tier 4A, cu sistem de injecție Common Rail cu presiune înaltă și dezvoltă o putere maximă de 99 CP. Acest tractor este echipat cu   Transmisia Dual Command cu număr de trepte 24x24, însă în ansamblu, noua serie T5 Utility se caracterizează prin posibilitatea personalizării numeroaselor opțiuni, de la transmisii și motoare, la sistemul de gestionare a regimului motorului.

 

T5.110 Electro Command este emblema unei serii de tractoare al cărei atribut principal este versatilitatea. Tractorul dezvoltă o putere maximă de 107 CP, fiind echipat cu motor eficient dotat cu tehnologie ECOBlue™ Compact HI-eSCR pentru a respecta standardul Tier 4B. Acest motor oferă performanțe îmbunătățite ș­i până la 24% mai mult cuplu de rezervă pentru o productivitate mai mare. Proprie gamei T5 cu Transmisie Electro Command este puntea față cu amortizare TerraglideTM care asigură o deplasare lină chiar și pe cele mai dificile terenuri.

 

Tractoarele T6.180 și T7.165, senioarele noii game prezentate la Agralim, dispun de motorizare Tier 4B în 6 cilindri cu sistem de reducere selectiv-catalitică a noxelor și de un grad scăzut de consum de combustibil.

Tractorul T6.180 dezvoltă o putere maximă de 175 CP, iar elementul care a stat la baza proiectării acestui tractor este confortul dat de cabina HorizonTM cu cea mai bună vizibilitate din segment.

Tractorul T7.165 al cărui motor atinge 165 CP este echipat standard cu transmisie Range CommandTM cu Semi-Powershift și are un design modern și un nivel ridicat de confort.

 

Pe lângă tractoarele din gama nouă, vor fi prezente și utilajele care au consacrat deja standul AgroConcept, tractoarele New Holland T7.260, T6.175, TD5.95 și combina CR 7.90 cu heder de 7.60 m. Tractoarele vor avea montate semănători de păioase și de prășitoare, grape, cultivatoare, cositori și pluguri din gama Kverneland, furnizorul nostru de echipamente pentru lucratul solului, îngrijirea culturilor și pentru furaje.

Pe toata perioada târgului, specialiștii în vânzări și finanțare vor răspunde tuturor întrebărilor fermierilor legate de oferte de vânzare și de condiții de eligibilitate privind leasingurile, proiectele europene și creditarea bancară. Personalul tehnic, reprezentat de inginerii de service și de agenții de vânzări de piese de schimb, este foarte familiarizat cu flota fermierilor din partea de est a țării și este cel mai în măsură să vină cu soluții ferme și rapide la solicitările acestora.

 

 

 

 

 


CITEŞTE MAI MULT
Tractorul pe gaz metan – cea mai recentă inovație New Holland

Tractorul pe gaz metan – cea mai recentă inovație New Holland

 

New Holland Agriculture a prezentat în premieră la evenimentul Farm Progress din Statele Unite  cel mai recent concept de tractor alimentat cu gaz metan care reinterpretează design-ul tractorului clasic și pune în practică viziunea producătorului despre modernizarea lucrărilor agricole. Pentru New Holland,  ferma viitorului este una complet independentă din punct de vedere energetic și capabilă să producă nu numai hrană, dar și biomasa necesară generării de energie de care este nevoie pentru funcționarea utilajelor agricole. Acest viitor autonom este astăzi realizabil și datorită recentei inovații New Holland.

 

Motorul revoluționar al tractorului pe gaz metan are aceleași performanțe și este la fel de fiabil ca echivalentul său standard, dar cu costuri de funcționare mult mai mici.Carlo Lambro, Brand President, New Holland Agriculture.

 

Soluții inovatoare de combustibili alternativi

 

New Holland este primul producător care s-a concentrat pe compatibilitatea 100% cu Biodiesel, în anul 2006, și inovează în domeniul energiei alternative de mai bine de un deceniu, prin strategia sa denumită Clean Energy Leader. În anul 2009, a dezvoltat primul concept de tractor pe bază de hidrogen, NH2 TM , dovedind că tehnologia cu 0 emisii este perfect fezabilă pentru viitor. În 2013, New Holland a prezentat primul prototip de tractor T6 pe metan, dezvoltat și testat cu fermierii.

 

Tractorul pe metan, la fel de performant și fiabil ca echivalentul său diesel, dar cu cost de funcționare redus cu 30%

 

Tractorul cu gaz metan a fost proiectat pe baza prototipului anterior al tractorului T6 Methane Power pentru a atinge un progres tehnologic semnificativ și dispune de un sistem de propulsie care utilizează o tehnologie eficientă de combustie, dezvoltată de către FPT Industrial, special pentru domeniul agricol. În condiții reale de lucru, tractorul pe gaz metan degajă cu 10% mai puține emisii de CO2  și reduce emisiile totale cu 80% față de un tractor diesel tradițional. Echipa New Holland a reproiectat și structura exterioară a tractorului,      inspirându-se din industria auto, astfel că noul utilaj este mult mai compact, iar elementele ce țin de marcă, scaunul în formă de frunză și farurile cu logo-ul New Holland, sunt mult mai vizibile.

 


CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept-New Holland, „Partener de practică” în cadrul Școlii Profesionale de Stat în Sistem Dual

AgroConcept-New Holland, „Partener de practică” în cadrul Școlii Profesionale de Stat în Sistem Dual

 

AgroConcept-New Holland este unul dintre “Partenerii de practică” din proiectul educațional în sistem dual de formare a viitorilor mecanici agricoli, alături de mai multe alte companii din domeniul utilajelor agricole, ce dețin statutul de membru al APIMAR (Asociației Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România).

 

 

Rolul AgroConcept-New Holland în proiectul educațional “Școala Profesională de stat în Sistem Dual”

 

AgroConcept-New Holland susține elevii admiși la Colegiul “Viaceslav Harnaj” pe toată perioada școlii și le pune la dispoziție stagii de pregătire practică realizate sub îndrumarea specialiștilor tehnici. De asemenea, elevilor li se va oferi posibilitatea de angajare după finalizarea școlii și promovarea examenului de absolvire, precum și oportunitatea de dezvoltare a carierei în domeniul tehnicii agricole.

 

 

 

 

Din 39 de candidați acceptați, 26 au ales AgroConcept în opțiunea de școlarizare

 

În data de 6 Iulie 2017 a avut loc sesiunea de admitere la școala de mecanici agricoli. AgroConcept-New Holland s-a aflat pe primul loc în topul preferințelor a 9 dintre elevii admiși; 10 dintre ei au bifat AgroConcept ca a doua opțiune și 7 dintre ei, ca a treia opțiune. Elevii admiși vin din 11 județe ale țării și sunt familiarizați cu domeniul agricol, mulți dintre ei provenind din ferme.

 

 

 


CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept lansează Harvest Masters-Specialiștii Recoltării, programul de instruire a operatorilor

AgroConcept lansează Harvest Masters-Specialiștii Recoltării, programul de instruire a operatorilor

Programul Harvest Masters – Specialiștii Recoltării este destinat operatorilor de mașini de recoltat New Holland și vine în folosul acestora printr-un modul de instruire ce include prezentarea în detaliu a produselor și serviciilor New Holland, oportunități de achiziții viitoare și un nivel ridicat de asistență și suport din partea AgroConcept, atât înainte și în timpul campaniei de recoltare, cât și după finalizarea acesteia.

 

Programul ajunge la operatorii din fermele mari ale țării printr-o serie de 9 evenimente de prezentare ce vor avea loc în luna mai în 7 județe ale țării – Ilfov, Olt, Brăila, Constanța, Iași, Cluj și Timișoara. În cadrul acestor prezentări, specialiștii de produs AgroConcept vor explica procesele de lucru implicate în configurarea, operarea și mentenața combinelor New Holland din seriile TC, CX5&6, CX7&8 și CR.

 

Harvest Masters – Specialiștii Recoltării este un program exclusiv, ceea ce înseamnă că fermele participante sunt selectate în baza unor criterii interne, iar după finalizarea acestui stagiu de pregătire, fermierii vor avea acces și la campanii promoționale de service și piese de schimb dedicate.

Odată înrolați în acest program, fermierii vor beneficia de:

  • Pachetul de beneficii la înscriere – materiale de prezentare ale fabricii de mașini de recoltat New Holland din Zedelgem, Belgia, comerciale cu promoții la piesele de schimb uzuale din campania de recoltare care pot fi achiziționate cu un discount de cel puțin 25% până în luna iulie 2017 (curele, elemente de tăiere, elemente de prindere în trei puncte, lanțuri, bucșe, pompe și valve hidraulice, site, tocătoare, aer condiționat și ventilație) și cadouri de bun-venit;
  • Prezentarea teoretică a companiei New Holland;
  • Modulul de training ce presupune instruirea practică a operatorilor pe mașini de recoltat;
  • Prezentarea echipei de service și piese de schimb pe fiecare zonă a țării.

 

Prin acest program, AgroConcept își propune să le fie cât mai aproape utilizatorilor de mașini de recoltat New Holland și să îi asigure de sprijinul permanent în dezvoltarea fermelor pe care le administrează.

 


CITEŞTE MAI MULT
Vârfurile de gamă New Holland Agriculture la Agriplanta-RomAgroTec 2017

Vârfurile de gamă New Holland Agriculture la Agriplanta-RomAgroTec 2017

Ediția 2017 a expoziției AgriPlanta-RomAgroTec este un prilej esențial pentru AgroConcept, filiala locală a Gemila GmbH, importator și distribuitor exclusiv al mărcii New Holland Agriculture în România, de a intra în contact cu fermierii de pe zonele agricole ale Munteniei, Olteniei, Dobrogei, și nu numai.

 

Pe o suprafață expozițională totală de 2.000 mp, AgroConcept va expune tractoare și combine New Holland, echipamente pentru îngrijirea culturilor marca Kverneland, tamburi de irigat de mare capacitate Casella și compresoare mobile cu șurub produse de Kaeser Compresoare.

 

Utilajele expuse sunt adevărate probe de forță, eficiență și productivitate, iar cap de listă este, și de această dată, combina CR 10.90 aflată pe prima poziție a gamei sale care continuă istoria de succes a rotativelor pure, oferind agricultorilor o calitate imbatabilă a boabelor și paielor.

 

CR 10.90 a obţinut recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în opt ore, respectiv 797.656 tone de grâu, capacitatea de vârf fiind de 135 tone/oră în condiții reale de recoltare.

 

AgroConcept va prezenta fermierilor și varianta de tractor articulat din gama New Holland care face parte din seria T.9. Tractoarele din seria T9 sunt disponibile în două dimensiuni, modelele T9 cu cadru de 36 inch dezvoltând o putere maximă de 435 până la 557 CP. Pentru a crește versatilitatea gamei T9, au fost lansate și modele cu un cadru mai lung, de 44 inch, care dezvoltă o putere situată între 602 și 692 CP. Modelul expus, T9.565 dispune de motorizare Tier 4B, FPT Cursor 13 cu 6 cilindri și dezvoltă o putere maximă de 557 CP. Deși este un tractor de capacitate mare, T9.565 se înscrie în tradiția New Holland de 600 ore interval de întreținere, fiind un tractor ușor de operat grație confortului dat de scaunul cu sistem de control în funcție de greutate și cu funcții de ventilare integrate.

 

Bineînțeles că din flota expusă nu puteau lipsi: tractorul T8 Tier 4B care poate atinge o putere maximă de 435 CP și tractorul T7 Heavy Duty Tier 4B, premiat cu titlul „Machine of The Year 2016” la ultima ediție Agritechnica. Modelele ce pun în evidență puterea și stilul unice gamei T7 Heavy Duty sunt T7.290 și T7.315. Acestea oferă o capacitate de ridicare cu 6% mai mare decât cea oferită de seria T7 standard, ajungând la 11.058 kg, pentru a permite utilizarea celor mai mari pluguri și semănători.

 

Big Baler 870 face parte dintr-o gamă modernă de balotiere pentru baloți paralelipipedici, cu o tehnologie de tocare a paielor de ultimă generație. Baloții produși de Big Baler 870 au o lățime de 80 cm, o înălțime de 70 cm și o lungime maximă de 260 cm, au densitate și consistență ridicate și o formă care se păstrează indiferent de condițiile de stocare, grație sistemului de evacuare performant.

 

AgroConcept va prezenta și de această dată simulatorul PLM – Precision Land Management cu două monitoare digitale și volan unde agriculturii vor putea testa sistemele avansate ale agriculturii de precizie.

 

Pe vizitatorii standului AgroConcept îi așteaptă oferte de finanțare și promoții speciale, valabile în perioada târgului, dar și o tombolă prin care sunt puse la bătaie 8 compresoare cu piston Premium Car de la Kaeser Compresoare și 4 biciclete Mountain Bike.

 


CITEŞTE MAI MULT
Tombola AgroConcept la AgriPlanta-RomAgroTec 2017

Tombola AgroConcept la AgriPlanta-RomAgroTec 2017

Vino la standul AgroConcept de la Agriplanta-RomAgroTec, completeaza talonul de tombola si intra automat in cursa pentru cele trei premii oferite zilnic: un Compresor 450/30 si unul 300/30 marca Kaeser Compresoare si bicicleta Mountain Bike. Tombola se desfasoara in perioada 18-21 Mai 2017.

 

REGULAMENTUL TOMBOLEI AGROCONCEPT – NEW HOLLAND


I. ORGANIZATOR

1. Organizatorul tombolei este AgroConcept Impex SRL cu sediul social în România, Sat Șindrilița, Comuna Găneasa, Clădirea C1, Parter, Camera AP04, DN2, București-Urziceni, Km. 20+600, Județul Ilfov, Nr. Registrul Comerţului J23/261/25.01.2016 Cod fiscal RO33856094, Contul IBAN RO54BTRLRONCRT0334176101.

2. Tombola este organizata pe baza prezentului regulament oficial care este obligatoriu pentru toti participantii.

3. Participarea la tombola implica acceptarea de catre participanti a prevederilor prezentului regulament precum si obligativitatea respectarii integrale a acestora. Prin participarea la prezenta tombola, participantii vor fi considerati a fi citit, inteles si acceptat integral prevederile prezentului regulament.
4. Regulamentul precum si detaliile despre tombola sunt disponibile oricarui solicitant, in mod gratuit, pe intreaga durata a tombolei la cerere, la standul E26, AgroConcept-New Holland.


II. LOCUL DESFASURARII TOMBOLEI


1.Tombola se desfasoara in cadrul Targului Agriplanta-Romagrotec 2017, organizat in localitatea Fundulea din judetul Calarasi in perioada 18-21 mai 2017.


III. DURATA TOMBOLEI


1.Tombola va fi lansata la data de 18 mai 2017 odata cu inceperea Targului Agriplanta-Romagrotec 2017 si se va desfasura pana la data de 21 mai 2017, ora 17:00 PM.


IV. DESCRIEREA TOMBOLEI SI CONDITII DE PARTICIPARE


1. Tombola se adreseaza tuturor persoanelor juridice, reprezentantilor legali ai acestora, care in perioada desfasurarii Targului Agriplanta-Romagrotec 2017 din localitatea Fundulea, judetul Calarasi, completeaza un talon de tombola pus la dispozitie de catre personalul standului AgroConcept-New Holland. Fiecare societate va desemna un singur reprezentant in calitate de participant la tombola.

2. La prezenta campanie promotionala NU pot participa persoanele fizice angajatii AgroConcept Impex sau rudele de gradul I, sot/sotie ale angajatilor AgroConcept Impex care se constituie in persoane juridice, ori organizatorii targului Agriplanta-Romagrotec.


V. PREMII


1. In cadrul tombolei vor fi acordate 3 categorii de premii in valoare totala de 45.089,03 ron (TVA inclus).


- Compresor 450/30 cu piston marca Kaeser Compresoare – 4 bucati, se acorda cate unul in fiecare zi de targ Agriplanta-Romagrotec, perioada 18-21 Mai;
- Compresor 300/30 cu piston marca Kaeser Compresoare – 4 bucati, se acorda cate unul in fiecare zi de targ Agriplanta-Romagrotec, perioada 18-21 Mai;
- Bicicleta KTM Mountain Bike - 4 bucati, se acorda cate una in fiecare zi de targ Agriplanta-Romagrotec, perioada 18-21 Mai;


VI. MECANISMUL TOMBOLEI SI POLITICA DE ACORDARE A PREMIILOR


1. Clientii persoane juridice participante la expozitia “Targul Agriplanta-Romagrotec 2017” ce se desfasoara in perioada 18-21 mai 2017, organizata in localitatea Fundulea din judetul Calarasi, care completeaza talonul de tombola si il depun in urna de tombola cu toate campurile completate in urna de colectare aflata la standul E26 AgroConcept-New Holland vor intra automat in tragerea la sorti.
2. Taloanele care nu au toate campurile completate corespunzator nu vor fi considerate eligibile pentru validarea castigatorului.
3. Fiecare participant la tombola, are dreptul sa completeze un singur talon de colectare date.
4. Premiul se acorda in baza unui proces verbal de predare-primire completat de catre un reprezentant al Agroconcept Impex, cu datele personale din cartea de identitate a participantului.

VII. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL


1. Prin participarea la tombola, participantii isi dau acordul expres si neechivoc pentru ca AgroConcept Impex sa colecteze, sa inregistreze sau sa proceseze in orice alt mod, in conformitate cu prevederile legale aplicabile (Legea 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date) datele cu caracter personal ale participantilor in vederea efectuarii campaniilor de informare sau a campaniilor de direct mail. AgroConcept Impex SRL este incadrat in clasa CAEN si cu codul 6311 – Prelucrarea datelor.


CITEŞTE MAI MULT
Combina New Holland CR8.90, Record Mondial la recoltat de soia

Combina New Holland CR8.90, Record Mondial la recoltat de soia

New Holland Agriculture stabilește un nou Record Mondial la recoltat de soia

cu combina CR8.90

 

  • CR 8.90 stabilește un nou record mondial la recoltarea de soia: 439.730 tone în 8 ore
  • Seria CR – gama “combinelor record” la nivel mondial

 

New Holland Agriculture stabilește un nou Record Mondial prin recoltarea unei cantități de 439.730 tone de soia în numai 8 ore, cu Combina CR8.90.

 

Performanța record, care a avut loc în Bahia, Brazilia, a fost certificată de un arbitru independent al    Rank Brasil. Acesta a certificat atingerea Recordului Mondial.

 

“Prin stabilirea acestui record de recoltare a peste 439 tone de soia, Combina CR8.90 o ia pe urmele precursoarei sale CR10.90, deținătoarea unui record mondial la recoltat grâu în 2014,” afirmă Lars Sørensen, Directorul Departamentului de Mașini de Recoltat.

“Combina CR8.90 a atins această performanță și datorită recoltei impresionante ce se remarcă printr-o producție de 4,886 kg/ha, cu mult peste media de 3,600 kg, considerată ca fiind pragul de producție în Brazilia.

Recordul atins de cele două modele demonstrează capacitatea extraordinară și productivitatea seriei de combine CR”.

 

CR8.90, combina record la recoltarea de soia: 439.730 tone în 8 ore

 

Recordul a fost stabilit pe 5 Aprilie 2017, la Ferma Panambi administrată de frații Mingori, în Bahia, Brazilia cu sprijinul dealer-ului Jaraguá Bahia, situat în apropierea orașului Luiz Eduardo Magalhães.

 

În ziua demonstrației, umiditatea solului a fost ridicată din cauza ploii de la ora 5:00am care a fost absorbită de sol pâna la 20mm, iar temperatura a fost cuprinsă între 25 și 28 de grade Celsius.

Recoltarea a început la ora 10:30 am și s-a terminat la 18:30 pm, când au fost recoltate apoximativ 90 ha. Media de recoltare a Combinei CR8.90 a fost de 54,97 tone/oră într-o recoltă de 4,88 tone/oră, cu o umiditate medie de 17%. Performanța record a fost obținută cu un consum de 1,84 litri de combustibil per tonă de soia recoltată.

 

Seria CR – o gamă de combine record

 

Combina CR8.90 a călcat pe urmele CR10.90, cea mai puternică și productivă combină din lume, consemnată în Cartea Recordurilor pentru recoltarea a 797.656 tone de grâu în 8 ore, în anul 2014 – titlu pe care și-l păstrează și astăzi.

 

Combinele CR ating astfel de performanțe de recoltare datorită unor tehnologii specifice:

 

  • Twin Rotor™, care a consacrat modelele New Holland, și motoarele puternice și eficiente dezvoltate de FPT.

 

  • Sistemele de ghidare automată – precum IntelliSteer® - care permit operatorilor să recolteze non-stop și tehnologia cu rotor Twin Pitch Plus, care poate îmbunătăți condițiile de lucru pe soluri cu umiditate crescută cu până la 10%.

 

  • Sistemul opțional Dynamic Feed Roll™ cu protecție integrată împotriva bolovanilor care îmbunătățește capacitatea seriei CR cu până la 10%, reducând spargerea boabelor.

 

Date statistice

 

Timp total de recoltare

8 ore

Cantitate de soia recoltată

439.730 tone

Cantitate medie/oră

54.97 tone/oră

Suprafață recoltată

90 hectare

Consum combustibil/tonă de soia

1.84 litri

Umiditate medie

17%

Producție

4.88 tone/hectar

 

 


CITEŞTE MAI MULT
Tractorul New Holland T5.120 este “Tractorul Anului 2017” la secțiunea “Best Utility”

Tractorul New Holland T5.120 este “Tractorul Anului 2017” la secțiunea “Best Utility”

 

Noul tractor New Holland T5.120 a fost premiat cu titlul “Tractorul Anului 2017” în cadrul Târgului Internațional de Mașini Agricole Organizat la Bologna, în Italia. Juriul, format din 24 de jurnaliști de top din domeniul tehnicii agricole, a analizat și a testat în câmp tractoarele nominalizate la secțiunea “Best Utility” cu două luni înainte de a lua decizia că T5.120 este cel mai bun.

 

 Argumentele juriului au fost următoarele:

 

  • Puntea față Terraglide, cea mai bună din clasa sa, alături de cabina cu suspensie Comfort Ride, pentru un nivel de confort fără precedent
  • Performanțe de încărcare excelente date de cadrul pentru încărcător de dimensiuni extinse și de noile opțiuni adăugate pe joystick
  • Funcții îmbunătățite la nivelul transmisiei Electro Command
  • Motoare ce respectă în totalitate normele Tier 4B privind emisiile și care folosesc tehnologia de reducere selectiv-catalitică a noxelor cu scopul de a crește performanțele utilajului și de a genera cu până la 24% mai multă rezervă de cuplu
  • Capacitate de ridicare optimizată grație sistemului de ridicare cu prindere în 3 puncte
  • Noua opțiune Heavy-Duty a punții față este compatibilă cu anvelope de 28

 

New Holland a lucrat în permanență la optimizarea gamei de tractoare T5 – unul dintre cele mai bine vândute tractoare la nivel european, din gama sa de putere – nu numai pentru a respecta reglementările impuse de normele Tier 4B, ci și pentru a încorpora noi opțiuni menite să sporească eficiența, confortul și productivitatea.

Prin tradiție, New Holland s-a implicat activ în sectorul agricol dedicat tractoarelor din această gamă de putere, iar îmbunătățirile aduse tractoarelor T5 Tier 4B sunt dovada clară a acestui lucru”, a declarat Sean Lennon, Directorul diviziei de Tractoare, Încărcătoare telescopice și Agricultură de Precizie.

 

Carlo Lambro, Președintele Mărcii New Holland Agriculture a adăugat: “Titlul obținut, The Best Utility 2017, este mărturia poziției de top pe care New Holland și-a adjudecat-o de-a lungul timpului pe segmentul tractoarelor de putere medie. Acest titlu reprezintă o recunoaștere binevenită a muncii asidue și a devotamentului celor implicați în dezvoltarea tractorului T5.120, de la echipele de ingineri și până la întreg personalul fabricii din Jesi, care au reușit să dezvolte un tractor ce vine în întâmpinarea necesităților specifice ale clienților.”

 


CITEŞTE MAI MULT
Conceptul  New Holland NHDrive - un tractor autonom pentru agricultura de mâine

Conceptul New Holland NHDrive - un tractor autonom pentru agricultura de mâine

 


Inaugurat în data de 30 August, în cadrul evenimentului Farm Progress din Statele Unite, conceptul de tractor autonom dezvoltat de New Holland NHDrive se referă la un nou tip de utilaj  fără șofer care poate efectua o gamă largă de operații agricole în fiecare moment al unei zile de lucru. Tractorul poate ajunge pe sola de lucru în mod autonom, pe drumurile care leagă ferma de câmp și are capacitatea de a lucra împreuna cu celelalte tractoare autonome sau cu alte tractoare tradiționale, controlate de operator. Echipat și cu cabină, utilajul poate fi condus, de asemenea, și de un operator.


La prima vedere, din punct de vedere vizual, tractorul T8 Blue Power pare unul standard, dar odată cu prezentarea primelor imagini ale tractorului și a capacităților sale operaționale incredibile veți avea surpriza unei incursiuni în viitorul agriculturii, un viitor în care rolul major este deținut de mașinile autonome care au capacitatea de a redefini agricultura.



“Tractorul autonom NHDrive ne oferă oportunitatea de a deschide noi orizonturi către viitorul agriculturii”, afirmă Carlo Lambro, Brand President al New Holland Agriculture.

„Agricultura va deveni din ce în ce mai responsabilă pentru asigurarea disponibilității alimentelor produse într-o manieră eficientă și sustenabilă. Un tractor autonom, care are capacitatea de a munci zi și noapte, ajută la rezolvarea problemei lipsei de personal calificat în timpul campaniilor agricole, profită 100% de zilele cu vreme favorabilă anumitor munci agricole și maximizează folosirea rațională a resurselor.”

O evoluție bazată pe eficiență și sustenabilitate


Dezvoltat de CNH Industrial în colaborare cu furnizorul său de tehnologie Autonomus Solutions Incorporated, liderul industriei de soluții autonome off-road, tractorul autonom New Holland NHDrive este un vehicul fără pilot care are autonomie completă și care poate fi monitorizat și controlat prin intermediul unui calculator sau prin intermediul unei tablete portabile cu interfață. Acestea le dau fermierilor posibilitatea de a accesa datele din tractor și implement, de oriunde s-ar afla, în locații diferite.
Acest lucru facilitează luarea deciziilor în timp util. Mai mult decât atât, fermierii vor avea control total și drept de proprietate asupra datelor colectate.

Un ecran reprezintă grafic drumul pe care îl parcurge tractorul, un altul afișează date transmise în timp real de cameră, oferind utilizatorului până la patru imagini (două din fața utilajului și două din spate). Un al treilea ecran permite monitorizarea și modificarea datelor utilajului și parametrii implementului precum viteza motorului, nivelul de combustibil și setările implementului, incluzând norma de însămânțare sau adâncimea de lucru. De asemenea, drumul către solă poate fi programat indiferent dacă se iau în calcul drumuri de exploatare sau drumuri principale.
Tractorul NHDrive autonom poate fi echipat cu o semănătoare, fiind astfel capabil să însămânțeze autonom următoarea cultură, imediat în spatele combinei.
Parametrii tractorului și ai implementului pot fi monitorizați și controlați permanent, folosind o aplicație instalată pe tabletă, ideală pentru automatizare supravegheată, putându-se astfel face modificări ori de câte ori este nevoie.

Capabil să lucreze 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, tractorul NHDrive ajută la reducerea riscurilor asociate cu erorile umane așa cum rezultă din planurile predeterminate și optimizate ale tuturor categoriilor de activități. De asemenea, tractorul poate să atingă niveluri de productivitate și eficiență mai înalte decât tehnologia tradițională.

În viitor, tractorul NHDrive va fi capabil de automatizarea deplină a manipulării cerealelor în timpul campaniei de recoltare când, prin echiparea sa cu o remorcă, va putea efectua operații de încărcare, transport și descărcare.

Două tractoare într-unul singur

Tractorul NHDrive este echipat cu o cabină identică cu a unui tractor T8 standard. Acest lucru înseamnă că tractorul poate fi folosit și pentru operații care nu suportă încă autonomie completă precum operațiile cu încărcător frontal sau transportul cu viteză ridicată pe drumurile publice.

În ceea ce privește activitățile desfășurate în jurul fermei, tractorul NHDrive se poate deplasa pe trasee predefinite. Este nevoie doar să programați încotro să se deplaseze și ce trebuie să facă odată ajuns la destinație, iar tractorul se va apuca de treabă, fie individual, fie în tandem cu alte utilaje.

Tractorul NHDrive utilizează tehnologia agricolă de precizie avansată PLM (Precision Land Management) care este foarte accesibilă tuturor utilizatorilor și care este în mod continuu susținută de specialiștii New Holland.

De asemenea, tractorul se deplasează pe drumurile practicabile din câmp, care sunt indicate de software, după ce acesta ia în calcul parametrii legați de dimensiunea și forma solelor, obstacole existente și lățimea implementului care urmează să fie utilizat. Mai mult decât atât, tractorul este pe deplin compatibil cu toate soluțiile PLM. Pe viitor, acest tractor va avea abilitatea de a utiliza datele privind producția anterioară și de a efectua operații de maximă precizie, an după an. Rezultatele sunt creșterea eficienței operaționale și capacitatea de a realiza lucrările într-un timp cât mai scurt.

Datorită unei combinații de radare tip LiDAR (gamă de lasere de detectare) și de camere RGB, tractorul poate detecta o gamă largă de tipuri de obstacole din câmp. Atunci când un obstacol este detectat, tractorul trimite un mesaj către interfața interactivă, iar persoana responsabilă va decide dacă tractorul poate evita sau ocoli obstacolul și modalitatea în care va face acest lucru.

În viitor, întreaga gamă de tractoare, precum și alte echipamente agricole vor fi echipate cu tehnologia NHDrive. Totodată, este posibilă eliminarea completă a cabinei în construirea viitoarelor tractoare autonome.




CITEŞTE MAI MULT
AgroConcept inaugurează noul Centru Regional din Apahida, Cluj

AgroConcept inaugurează noul Centru Regional din Apahida, Cluj

 

AgroConcept continuă programul de investiții regionale și inaugurează la Cluj un nou Centru Regional într-o clădire construită special pentru acest scop și localizată în comuna Apahida.

Noua locație este parte din rețeaua națională AgroConcept-New Holland ce cuprinde 11 centre regionale și un sediu central localizat la Sindrilița, judetul Ilfov.

 

 

Noul Centru Regional se află în comuna Apahida și se întinde pe o suprafață de 4000 mp. Clădirea sediului este organizată pe două niveluri și cuprinde un showroom, birouri comerciale de vânzare și post-vânzare, magazie de piese de schimb și consumabile, flotă de intervenție și o hală de reparații și mentenanță utilată complet de peste 1000 mp.

Prezența în zonă a companiei AgroConcept nu este o noutate pentru fermierii locali. Aceștia au fost deserviți până acum de un punct de lucru zonal, atât pentru solicitările de vânzare, cât și pentru cele de post-vânzare.

 

Zona este una foarte importantă pentru AgroConcept, cu atât mai mult cu cât însumează peste 1.600.000 ha suprafață cultivabilă, cu 70% ferme mixte care au ca obiect de activitate cultivarea plantelor și creșterea animalelor, alături de administrarea de pășuni și fânețe. Județele deservite sunt: Cluj, Alba, Sibiu, Covasna, Brașov, Harghita, Mureș și Bistrița-Năsăud.

Noul sediu dispune de o echipă de 10 angajați în departamentele de vânzări, service și piese de schimb. Dispunerea departamentală garantează timpi de intervenție reduși la minimum, atât pentru intervenții în câmp și în fermă, cât și pentru livrarea pieselor, care nu va depăși intervalul de 24 de ore de la comandă.

 

 

"Deschiderea noului Centru Regional reprezintă continuitatea și consolidarea mărcilor New Holland și Kverneland în zonă. Noua filială este dotată cu tehnica și infrastructura necesare pentru a răspunde prompt tuturor solicitărilor. Dorim să fim cât mai aproape de clienți nostri, atât pe partea de vânzări, dar mai ales pe partea de service/ piese de schimb" declară Emil Coldea, Manager Regional AgroConcept – Cluj, care are o experiență de peste 8 ani în vânzarea utilajelor New Holland.

 

Lansarea noului sediu va fi însoțită de un eveniment festiv în prezența primarului comunei Apahida, a fermierilor din zonă, dar și a Maestrului Dumitru Fărcaș, amfitrionul evenimentului.

Noul sediu regional se află pe strada Libertății nr. 7-15 din Apahida, jud. Cluj.


CITEŞTE MAI MULT
New Holland Agriculture are un nou importator în România

New Holland Agriculture are un nou importator în România

 

 

New Holland Agriculture, un lider la nivel global în producția echipamentelor agricole, a făcut un pas strategic pe piața din România prin numirea oficială a unui nou importator și distribuitor. Această decizie are la bază intenția companiei de a valorifica mai mult potențialul pieței românești prin îmbunătățirea prezenței în teritoriu și a serviciilor sale destinate fermierilor locali.

 

 

Noul importator a fost ales în urma unui proces atent de selecție, iar parteneriatul oficial a fost semnat pe 19 Septembrie, la Expo Milano 2015, în cadrul unei ceremonii speciale în interiorul pavilionului New Holland Agriculture.

 

Criteriile pe baza cărora a fost ales noul partener au fost următoarele: capacitatea de a vinde și de a promova gama completă de produse New Holland, de a oferi asistență în vânzări, piese de schimb și asistență tehnică pentru clienții locali. În plus, capacitățile și expertiza corespunzătoare care să se potrivească cu viziunea New Holland pentru piața românească au fost criterii care au făcut diferența în procesul de selecție.

 

Marcelo Pedrazzini, Business Director New Holland Agriculture pentru importatorii europeni, a declarat: „România este o piață importantă pentru compania noastră, cu un potențial imens și credem cu tărie că putem avea o contribuție mai mare la dezvoltarea agriculturii românești. Am conștientizat nevoia de a avea un partener puternic pentru a ne sustine în îndeplinirea planurilor noastre strategice. Suntem încrezători în faptul că noul nostru parteneriat cu Agroconcept ne va permite să ne consolidăm poziția pe plan local și să fim mai aproape de clienții noștri".

 

New Holland Agriculture, reprezentat de Carlo Lambro – Brand President, și Agroconcept, reprezentat de Heinrich Stein – Președinte al Consiliului de Administrație și de Tommaso Serrano – Membru al Consiliului de Administrație – au semnat acordul oficial: Gemila GmbH și filiala sa Agroconcept vor deveni oficial noul importator și distribuitor exclusiv în România începând cu 1 Ianuarie 2016. Până la sfârșitul anului 2015, Agroconcept va fi distribuitor ne-exclusiv.

 

Tommaso Serrano, Agroconcept, a adăugat: "New Holland este o marcă internațională de renume, cu o tradiție impresionantă de peste 120 de ani și cu nenumărate inovații în domeniul echipamentelor agricole. Suntem onorați să reprezentăm New Holland Agriculture în relația cu fermierii români și să contribuim la succesul mărcii în România".

 

Importatorul român este un joint-venture între domnul Heinrich Stein și domnul Alok Gupta, ambii antreprenori de succes, cu o lungă experiență în domeniul investițiilor în România, dând dovadă de angajament pe termen lung și de  încredere în viitorul agriculturii în România.

 

Lansarea oficială a noului importator va avea loc la începutul anului 2016, când Agroconcept va deveni importatorul și distribuitorul exclusiv pentru România. Compania se concentrează pe construirea unei echipe calificate și motivate care să asigure sprijin constant clienților. De asemnea, planul național de dezvoltare reprezintă o investiție consistentă în centre regionale integrate, care să acopere toate regiunile agricole.

 

 

Reputația New Holland Agriculture este construită pe baza succesului clienților, producătorilor de cereale, crescătorilor de animale, antreprenorilor, viticultorilor și inginerilor agronomi. Aceștia pot beneficia de cea mai largă gamă de produse inovatoare și servicii: o linie completă de echipamente, de la tractoare la mașini de recoltare, completate de servicii financiare personalizate de la specialiști în agricultură. O rețea de distribuție profesionistă la nivel mondial și angajamentul New Holland pentru excelență, garantează fiecărui client în parte o experiență unică. Pentru mai multe informații despre New Holland accesați www.newholland.com

New Holland Agriculture este un brand CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI), un lider global în sectorul bunurilor de capital, cu experiență în domeniul industrial, o gamă largă de produse și o prezență la nivel mondial. Mai multe informații despre CNH Industrial pot fi accesate  online pe www.cnhindustrial.com

 


CITEŞTE MAI MULT
Info AgroConcept: 0800 500 700


New Holland Utilaje Agricole © 2016
Sus