Fabrica New Holland Basildon la 60 de ani

Fabrica New Holland Basildon la 60 de ani

Fabrica New Holland din Basildon, Marea Britanie, sărbătorește șase decenii de producție cu un tractor în ediție specială.

 

  • Fabrica din Marea Britanie marchează 60 de ani de producție a tractoarelor New Holland pentru piețele globale.
  • Tractorul în ediție specială, T7.300, a fost dezvăluit în cadrul celebrării.
  • Dezvoltarea Centrului de Excelență pentru Combustibili Alternativi reprezintă cea mai recentă etapă a investiției continue, începând cu deschiderea complexului în 1964.

 

New Holland sărbătorește 60 de ani de la deschiderea fabricii sale de tractoare din Basildon, Anglia, prin dezvăluirea unui tractor de ediție specială și consolidarea rolului fabricii ca Centru de Excelență pentru Combustibili Alternativi al mărcii, alături de poziția sa ca centru global de producție a tractoarelor.

 

Fabrica Basildon a fost dezvoltată pe un teren viran la începutul anilor 1960 de către Ford, a cărei afacere cu tractoare și echipamente agricole a fost ulterior achiziționată de Fiat. În căutarea modernizării proceselor de producție posibile la fabrica sa de mașini și tractoare existentă în apropierea localității Dagenham, compania a fost încurajată să dezvolte o fabrică dedicată tractoarelor în noul oraș Basildon. Lucrările au început pe 2 aprilie 1960 și au fost finalizate pe 29 februarie 1964. Deschiderea fabricii, cu turnul său de apă distinctiv de 38 m, în formă de „ceapă” și o suprafață de 414.528 m2, pe un teren de 40 ha, a coincis cu lansarea seriei de tractoare Ford 6X cu puterea de 37-65 CP, incluzând modelele 2000 Dexta, 3000 Super Dexta, 4000 Major și 5000 Super Major, ulterior cunoscute în mod general sub numele de modelele „Pre-Force” după lansarea tractoarelor „Ford Force” 2/3/4/5000 în 1968.

 

Ulterior, introducerile semnificative de produse au inclus tractoarele din seria „600” 7A1 în 1975, de la 2600 la 7600, și versiunile similare „7A2” cu noul „cabina Q” silențioasă în anul următor.  În 1981, aceste tractoare au fost actualizate la specificația „Serie 10”, cu evoluțiile ulterioare Force II (1986) și Generația III (1989). La sfârșitul anului 1991 a fost lansată seria complet nouă „40”, o gamă care ulterior a fost vândută sub o nouă marcă atunci când Fiat a achiziționat afacerea de echipamente agricole Ford New Holland în acel an și a adoptat New Holland ca marcă pentru viitor. Ulterior, fabrica a produs liniile de tractoare New Holland TS, TM, T6000 și T7000, iar astăzi produce gamele T6 și T7, cu o putere cuprinsă între 125 și 300 CP. În 2012, un nou centru de vizitatori a fost deschis la Basildon, iar în același an fabrica a primit medalia de Bronz pentru Fabrică de Clasă Mondială, subliniind calitatea proceselor sale.

 

Astăzi, un tractor complet echipat iese de pe linia de asamblare de la Basildon la fiecare cinci minute, cu peste 10.000 de specificații de produs diferite, asigurându-se că toți cumpărătorii din întreaga lume - 85% din producție este exportată - primesc exact tractorul de care au nevoie.

 

Modelul special, dezvăluit pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a fabricii Basildon, este un T7.300 și menține o tradiție care a început cu Silver Jubilee 7810 din 1989 și a continuat cu tractoarele Golden Jubilee T6.180 și T7.270 din 2014.

 

Grafica sărbătorește era în care a fost fondată fabrica Basildon, inspirându-se din deceniul anilor 1960, care a adus atâtea progrese în avansarea tehnologică. Creat de CNH Centro Stile, decorul ediției aniversare este inspirat de culorile și modelele Londrei "Swinging '60s", cu forme psihedelice caracterizate de culori vii și fluide de albastru, galben, maro și roz în jurul logo-ului distinctiv al New Holland în galben strălucitor pe capotă. Tractorul, din care va fi produsă doar o singură unitate, va fi dezvăluit la evenimentul de sărbătorire a celei de-a 60-a aniversări de la Basildon pe 9 aprilie, și apoi va fi expus la expoziții pe tot parcursul anului 2024.

 

Investiția în fabrică continuă

 

 

Cele mai recente dezvoltări de la Basildon includ o investiție semnificativă în rolul său ca Centru de Excelență pentru Combustibili Alternativi al New Holland.

 

În 2006, firma și-a declarat ambiția de a fi „Liderul în Energie Curată” în sectorul tractoarelor, iar în 2021 a pus în producție la Basildon primul tractor de acest tip din industrie, T6.180 Methane Power LNG, care va fi completat mai târziu în acest an de T7.270 Methane Power CNG.

 

Aceste dezvoltări fac posibilă Ferma Independentă Energetic, permițând folosirea biometanului capturat din produse agricole și deșeuri precum gunoiul de animale ca și combustibil. "Suntem mândri să sărbătorim 60 de ani ai fabricii noastre din Basildon, care reprezintă bine evoluția mărcii New Holland, de la un producător de utilaje agricole la o companie care folosește tehnologia sofisticată, promovând poziția mărcii la nivel global. Astăzi, Basildon este un centru de inovație unde producem tractoare exportate în întreaga lume, și un Centru de Excelență pentru Combustibili Alternativi, unde se produce tractorul nostru T6.180 Methane Power,” spune Carlo Lambro, Președinte al mărcii New Holland. "Ca singurul producător de tractoare de volum din Marea Britanie, suntem și foarte mândri de forța noastră de muncă de aici, cu abilitățile, dedicarea și angajamentul lor. Este un punct de referință pentru întreaga companie și pentru fiecare om care lucrează sau a lucrat în fabrică."

Info AgroConcept: 0800 500 700


New Holland Utilaje Agricole © 2016
Sus